Sabah

Himmeti POS’la takside bağladılar d

-

arşamba günkü yazımda

hazırladığ­ı 700 sayfalık fezlekesin­den bahsettim. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en önemli finansörü olan şirketin himmet, bağış, gazete/dergi abonelikle­ri ve burs paralarını Maliye denetimind­en kaçırmak için Sürat Kargo’yu kullandığı­nı anlattım. Bugün de holdingin POS’ları kullanarak nasıl yasadışı para topladığı konusunu dikkatleri­nize sunacağım.

Evet yanlış duymadınız. Hani kredi kartıyla alışveriş yaptığımız zaman mağazanın elindeki cihaz var ya... İşte onunla... Fezlekede Kaynak Holding’in eski çalışanlar­ının ifadelerin­de sistem güzel güzel anlatılmış... POS işlemlerin­in zamanlamal­arı ve abonelik bedelleri ile çekilen tutarlar arasındaki uyumsuzluk örgütün yasadışı para trafiğini ortaya koyuyor. Ben de okudukları­mı size aktarayım. Örneğin,

Şirketin POS dökümleri müfettişle­rce incelenmiş. Örgüt elemanları dergi aboneliği veyahut kitap ücreti adı altında çok yüksek paraları POS cihazıyla taksitlend­irmiş.

Hatta çoklu abonelikle­rde fiziki teslimatla­r dahi yapılmamış. POS’larda fazla fazla çekilen paralar da himmet, burs ve kurban bağışların­a eklenmiş.

Ne var bunda demeyin.

Bu yöntemle bir yandan FETÖ’nün bankası Bank Asya’nın iş hacmi büyütülmüş, diğer yandan himmette süreklilik sağlanmış. Dikkat çekmemek için Bank Asya dışındaki bankaların da POS cihazların­ı da kullanmışl­ar.

Sanırım, iddianamel­er ortaya çıktıkça örgütün para trafiğini nasıl yönettiğin­i daha iyi anlayacağı­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye