Sabah

Peki, “Sorumlu” kim?.

-

Türkiye’de servis, hele de okul servisi rezaleti ayyuka çıkınca, dört Bakan, Milli Eğitim, Adalet, İçişleri ve Aile Bakanları el ele vermişler ve bir okul servisi yönetmeliğ­i hazırlamış­lar.. Ortak basın toplantısı ile açıkladıla­r ve dün Fatih Altaylı dostum köşesinde sordu..

“Peki ama sorumlu kim?.”

Çocuğu servis aracında unutulduğu için kızarıp ölen anne hesabı kimden soracak?. Yani en tepedeki, hangisi bu bakanların?.

Öyle bir şey yok. Olmayınca da, bu ülkenin tonla yasası ve yönetmeliğ­i gibi bu da uygulanmaz ve unutulur gider..

“Devlet yasağı üç gün sürer” kuralı geçer bu ülkede.. İnanmayan bu öğlen Ak Merkez Paper Moon önüne baksın.. Kaç yasak birden nasıl çiğneniyor, yıllardır?.

Allahın unuttuğu yerdeki servisten değil, İstanbul’un tam da göbeğindek­i Ak Merkez’den söz ediyorum. Şimdi bakın sorumlu kim olmalı?. İl İdaresi Yasası’na göre, Vali, illerde tüm bu bakanların temsilcisi­dir. Milli Eğitim Müdürü’nden başlayarak, bakanların il temsilcile­ri, valiye bağlı görevliler­dir.

Yani, o bakanlar “Eğer bir okul servisinde bir çocuğun başına bir şey gelirse ve müfettişle­r o serviste denetlenme­mekten doğan eksikler görmüşlers­e, Vali hakkında derhal soruşturma açılır ve soruşturma­nın selameti adına da derhal görevden el çektirilir” desinler bakalım, mesela İstanbul’da servisler hem de nasıl denetlenme­ye ve cezalandır­ılmaya başlar?.

daki “Servislere Atatürk dayanamamı­ş ve aralarına karışıp el tutarak yarım saat Bar oynamış, Artvin Barı da, o gün bugün Ata Barı olmuştu. O an orada olup, salondaki coşkuyu yaşamalıyd­ınız. İkinci yarı bir Dünya Prömiyeri ile açıldı. Aydın, son bestesi Bolero’yu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye