Sabah

Orta Sa\fa FETÖ’CÜ BAŞHEKİMDE­N TERÖRİSTLE­RE İLAÇ

Dicle hniversite­si

- &EBE

FETÖ’nün üniversite­de kadrolaşma­sını sağladığı Dicle öne sürülen Tıp Üniversite­si başhekimi eski Fakültesi’nin Sur’daki hakkında, Sait Alan yaralanan PKK’lı çatışmalar­da malzeme ilaç ve tıbbi teröristle­re göz gönderilme­sine 10 yıl gerekçesiy­le yumduğu hapis istendi. Başsavcılı­ğı’nca Diyarbakır Prof. iddianamed­e, hazırlanan adayı olduğu Alan’ın, rektör üniversite­de dönemde temizleyec­eğine yapılanmas­ını FETÖ dair rağmen vermesine röportajla­r yönde hareket tam aksi verildi. Alan’ın ettiğine yer 2016 eğitim her iki çocuğunu kadar yılı sonuna ve öğretim kurumların­a eğitim FETÖ’nün ve Bank Asya gönderdiği da dikkat hesabının olduğuna 15 Temmuz çekildi. Alan’ın bir hafta girişimind­en darbe ay alındığı, 3 sonra açığa edildiği kaydedildi. sonra da ihraç ayrıca İddinamade tanığın kod adlı gizli ‘Aydınlık’ de yer ifadelerin­e çarpıcı verildi:

“Akademisye­nlerin FETÖ üyesiydi. çoğunluğu alınacak akademik Üniversite­ye için ilanlar personel hazırlanıy­ordu. kişiye özel alınacak Kadroya yazılarak özellikler­i FETÖ’cünün kişilerin müracaatı başka engelleniy­ordu. Alan, Başhekim Sait ve para kasası FETÖ’nün en önemli arkasındak­i perde olan eski rektör kilit adamı Aytekin Sır’ın yardımcısı yerine getiriyord­u. talimatlar­ını hem hem FETÖ, Sait Alan örgütü ile irtibatlıd­ır. de PKK terör yakınlığıy­la PKK’ya emirlerini sendikanın tanınan de 2 kız kardeşini uygulardı. istihdam etti.” üniversite­de

ve acilde Ameliyatha­ne tıbbi malzemeler, bulunan devam operasyonl­arı Sur PKK’lı teröristle­re ettiği sırada Alan ve yardımcıla­rı, gönderildi. edilmemesi açığın fark bu son de ilaçların için geçtiği için kullanma tarihleri şeklinde tutanak imha edildiği operasyonl­arını tuttu. Sur maksadıyla etmek protesto eylemi yavaşlatma iş hastanede yapıldı.” Üniversite­si’nde Dicle tanık ise ifadesinde görevli bir eşi Bircan Sait Alan’ın ablası olduğunu Alan’ın FETÖ ileri sürdü.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye