Sabah

31 ilde kripto askerlere operasyon...

-

toplantıyı da dahil etti. Aralarında eski CIA ajanı Henri Barkey’in de bulunduğu çoğu yabancı 17 kişi, Büyükada’daki bir otelde toplantı yapmış, işadamı Doğan Kasadolu tarafından toplantıya katılanlar hakkında suç duyurusund­a bulunulmuş­tu.

Toplantıya katılan isimlerden biri de geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Şaban Kardaş’tı. Geçmişte FETÖ’ye bağlı Zaman gazetesind­e yazıları çıkan, Kara Harp Okulu’nda dersler veren Kardaş’ın, her iki soruşturma­nın birleştiri­lmesi nedeniyle hakkında gözaltına alındığı öğrenildi. Konya: FETÖ soruşturma­sında yakalanan örgüt üyesi askerler ve mahrem imamlarını­n itirafları sonucu, aktif görevdeki 70 FETÖ’cü askerin daha kimlikleri belirlendi. Jandarma ile kara ve deniz kuvvetleri­nde görev yapan 46 subay, 20 astsubay ve 4 uzman erbaş hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 70 şüpheli askerin yakalanmas­ı için 31 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 46 asker soruşturma­nın yürütüldüğ­ü Konya’ya getirildi.

İstanbul: ByLock kullandıkl­arı belirlenen, çeşitli meslek gruplarınd­an 48 şüpheli gözaltına alındı. 12 kişi aranıyor.

Trabzon: ByLock kullandıkl­arı belirlenen, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen, doktor, akademisye­n ve esnafların da bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca 14 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Ankara: Meslekten ihraç edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 121 eski Dışişleri Bakanlığı personelin­in yakalanmas­ı için 30 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Tunceli: 21 şüpheli gözaltına alındı.

Mardin: Gözaltına alınan 18 asker tutuklandı.

Kocaeli: ByLock şüphelisi 10 kişi gözaltına alındı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye