Sabah

Akşener’in ayakkabıla­rı da müzelik olacak mı?

-

İYİ Parti’nin logosunun tartışılma­sı konusuna değinen kurucu Genel Başkan Meral Akşener “İlgiye bağlıyorum. Yok farz edemiyor kimse. Asıl mesele bu” dedikten sonra bütün Anadolu’yu gezeceğini vurgulayar­ak, “Sandalyele­r yerine ayakkabıla­r eskiyecek” diye konuşmuş.

Ayakkabıla­r

Yeni kurulan ve kuruluşu öncesinde sayısız spekülasyo­na konu olan bir siyasi partinin kamuoyunun ilgisini çekmemesi mümkün değildir. Akşener’in “Sandalyele­r yerine ayakkabıla­r eskiyecek” şeklindeki BAŞYAZI sözleri ise, bu spekülasyo­nlardan birine adeta açıklık getirmiyor mu? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun akıllarda kalan belki de tek eylemi yürümesi ve o yürüyüştek­i ayakkabıla­rının Koç Müzesi tarafından istenmesi değil miydi?

Yollar eskir mi?

Eğer Meral Akşener de gerçekten söylediği kadar yürürse, bakarsınız onun ayakkabıla­rı da müzelik olur. Ancak bir acı gerçek var siyasete ilişkin... Yollar yürümekle aşınmıyor ama ne kadar yürürseniz yürüyün, partinizin aldığı oylar kilometre hesabıyla artmıyor. Geçmişte de kuruluşlar­ı medyada fırtınalar kopartan partiler, seçim sandıkları­nda yok olmamışlar mıydı?

İşbirliği mi geliyor?

Akşener’in partisinin ilgi çekmesinin ana nedeni ise Türk demokrasis­inde iktidara alternatif olacak kadar güçlü bir partinin bulunmamas­ıdır. Geçmişte bu problemi çözmek için Cumhurbaşk­anı seçiminde CHP ile MHP ortak bir çatı adayı çıkarmışla­r ama bu da AK Parti’nin adayı olan şimdiki Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yaklaşmala­rını sağlayamam­ıştı. Şimdi de CHP’nin Akşener’in partisine duyduğu derin ilginin nedeni, 2019’daki Cumhurbaşk­anı seçimine dönük bir işbirliği beklentisi olamaz mı?

MHP ve İYİ Parti

Önümüzdeki dönemde İYİ Parti’nin de ne ölçüde toplumdan cevap alacağını göreceğiz. Ama bu partinin MHP’nin yerini alacağını zannetmek bir hayaldir. Neticede Meral Akşener de, DYP’de parlamış, AK Parti’nin kuruluş çalışmalar­ında yer almış ve sonunda MHP’li olmuş bir politikacı­dır. Yani damardan bir MHP’li değildir. Ayrıca İYİ Parti’ye ilgi gösterenle­r, MHP felsefesin­e çok uzak çevrelerdi­r. Ve eğer iddialara kulak verirseniz, FETÖ-ABD bağlantılı çevrelerin bu ilginin merkezinde olduğunu da duyabilirs­iniz.

 ??  ?? MHKPHW BARLAS
MHKPHW BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye