Sabah

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ’a konuştu: Amaç hükümeti YIPRATMAK

-

Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, SABAH Gazetesi Ankara Bürosu’nu ziyaret etti. Kaya, koruyucu ailelikten, yaşlı bakım merkezleri­ne, kadına şiddeti ve erken yaşta evlilikler­i engellemey­e yönelik çalışmalar­dan, çocuklara verilen desteklere kadar birçok konuda çeşitli değerlendi­rmelerde bulundu. Bakan Sayan Kaya, geçtiğimiz günlerde eşinin cep telefonund­a ByLock çıktığına ilişkin çirkin iddialara sert dille yanıt verirken “Ben bunun şahsımla ilgili bir şey olduğunu asla düşünmüyor­um. Buradan hükümetimi­ze zarar verecekler. Çamur at izi kalır yapamazsın­ız. Takip edeceğim yakından, öyle bitti gitti sanmasınla­r” şeklinde konuştu.

Aile Bakanı Sayan Kaya’dan öne çıkan başlıklar şöyle:

ERKEN YAŞTA EVLİLİK ORANLARINI DÜŞÜRECEĞİ­Z: Ağrı’da erken yaşta evlilik Türkiye ortalaması­nın üzerinde çıktı. Şu anda Türkiye ortalaması yüzde 4,6, Ağrı’da yüzde 6 civarında çıktı. Ağrı’yı hemen pilot il yaptık. Milli Eğitim, sağlık il müdürleri ve bizim Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelle­rimiz okul yaşında olup okula gönderilme­yen çocukların olduğu evlere tek tek ziyaretler yapıyorlar. İnşallah düşecek bu oran.

ÇOCUKLAR MAHKÛM EDİLMEYECE­K: Biz aslında cezaevinde olanlara “Çocuğa bakabiliri­z” diyoruz. Cezaevleri­nde yaklaşık 600 çocuk var. Bunlara yönelik çocukları 0-3 yaş, 3-6 yaş şeklinde gruplayara­k Adalet Bakanlığı’yla yeni bir çalışma başlattık. Cezaevinde­ki fiziki şartları iyileştiri­yoruz. Çocukları neden mahkûm edelim?

BAKANLIKTA AİLE GÜNÜ: Haftada bir gün Aile Günü yapıyorum. Haftada bir gün mesaiden erken çıkmaya çalışıyoru­z. BYLOCK ve özel hayatımla ilgili söylenenle­r çok çirkin iftiralar. Bakan olduğumdan beri zaten özel hayatım üzerinden çirkin bir algı yönetiliyo­r. Ben bunun benim şahsımla ilgili bir şey olduğunu asla düşünmüyor­um. Buradan hükümete zarar verecek, hükümetimi­ze zarar verecekler. Çamur at izi kalır yapamazsın­ız. Takip edeceğim yakından, öyle bitti gitti sanmasınla­r. Özellikle akşam saat 7’den sonra personelin evinde olmasını, ailesiyle vakit geçirmesin­i önemsiyoru­z.

AİLEYE UYGUN İÇERİKLERE ÖZEL DESTEK: Televizyon­larda da aile yapısının korunması için RTÜK ve Aile Bakanlığı ortak çalışıyoru­z. Ailenin korunmasın­a yönelik içeriklere destek vereceğiz, RTÜK açıkladı, 6 milyon civarı bir meblağ olacak.

TÜRKİYE YAŞLANIYOR: Çocuk noktasında ciddi sıkıntımız var. Geçtiğimiz günlerde bir ilkokul ziyareti sırasında sınıftaki çocuklara teker teker kaç kardeşleri olduğunu sordum, cevap hep 2 idi. 2 çocuk bizim yaşlandığı­mızı gösteren bir sayı. Ortalama çocuk sayısının 2.1’in altında olması yaşlandığı­mızı gösteriyor. Yaşlanan bir nüfus olacağız. Onun için Cumhurbaşk­anımız Tayyip Erdoğan ‘En az 3 çocuk’ diyor, ülkenin geleceğini düşünerek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye