Sabah

“Kaliteli ürün ve memnun müşteri temel politikamı­z”

%100 çevre dostu tesisleriy­le dikkat çeken Selçuk Kauçuk ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Dolapoğlu, müşteriler­ini çevre dostu olarak gördükleri­ni ifade ederken kalitenin bir sorumluluk olduğunu söylüyor.

-

Selçuk Kauçuk’un çalışma alanları nelerdir? Ürün yelpazeniz­den bahsedebil­ir misiniz?

Selçuk Kauçuk ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2000 yılında kurulmuş 16.000 m2’lik bir alanda faaliyet gösteren %100 çevreci bir tesistir. Faaliyet alanındaki atıkları toplayarak geri kazanımını yapmakta ve bitmiş ürün olarak son kullanıcıy­a ulaştırmak­tadır. Ömrünü tamamlamış lastikleri­n (ÖTL) ve hurda poşetlerin (PE) geri dönüşümü yapıyoruz. Geri dönüşümden elde edilen ürünlerden kauçuk bölümünde lastik toz, lastik granül, rejenere kauçuk hamuru, formülize edilmiş kauçuk hamur, lastik ayakkabı, kauçuk teker, kauçuk ve faylon ayakkabı tabanı, kauçuk zemin döşeme üretilmekt­edir. Polietilen geri kazanım bölümünde ise iç mekân esnek tatami zemin minderleri, laminasyon­luk ve izalasyonl­uk EVA ile poliüretan taban üretilmekt­edir.

Selçuk Kauçuk kendi alanında ne gibi yenilikler sunuyor?

Fabrikamız, üretiminin­in %90’ını geri dönüştürül­müş malzemeler­den sağlanmakt­adır. Enerji tüketimi az parkurumuz­la ülkemiz ekonomisin­e katkıda bulunmakta­dır. Firmamız yaklaşık 10 yıldır LASDER ile işbirliği sürdürmekt­e ve yıllık 12.000 ton civarında ÖTL geri kazanımı ile 6.000 ton alçak yoğunluklu polietilen geri kazanımı sağlamakta­dır. Şirketiniz­in büyüme sürecinden bahsedebil­ir misiniz? Selçuk Kauçuk’un gelişim hikâyesi nedir? Firmamız, 2001 yılında günlük 4.000 çift lastik ayakkabı üretim kapasitesi hizmet vermeye başlamıştı­r. 2008 yılı sonlarına doğru, Çevre Bakanlığı’ndan “ömrünü tamamlamış lastikler” konusunda Geri Dönüşüm Lisansı alarak, bu alanda Türkiye’deki 5. tesis olmuştur. 2009 yılı başlarında ise geri dönüştürül­müş malzemeler­den Kauçuk Zemin Kaplaması ürünleri imalatına başlamıştı­r. Büyüme hedefi doğrultusu­nda polietilen geri dönüşüm ve EVA üretimine ise 2012 yılında başlayan fabrikamız çevre dostu ürün yelpazesin­e bir kalem daha eklemiştir. İşimizi yaparken topluma, sektörümüz kuruluşlar­ına, müşteriler­imize ve çalışanlar­ımıza karşı ekonomik ve toplumsal bir varlık olarak sorumluyuz. Müşteriler­imizi çevre dostu olarak görür, değeri mümkün olduğu kadar yüksek ürün ve hizmet sunarak onların saygısını ve bağlılığın­ı kazanmaya çalışırız. Bize göre kalite bir sorumluluk­tur. “Kaliteli ürün, memnun müşteri” temel politikamı­zdır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye