Sabah

GALATASARA­Y’I YENERSEK HER ŞEY DEĞİŞİR

-

Başkanı Muharrem Usta, NTV Spor’da çıktığı programda, şunları söyledi: “Uçakta Akhisar maçını izledim.. 3-0 olunca kapattım. O hafta cehennem azabı yaşadım. Ersun Yanal ve ekibi takımın bozulan motivasyon­unu toparlayam­adı. Takımla toplantı yaptım. Kafaca işi bırakan futbolcula­r gördüm. Mesela Bongonda... Yabancı bir teknik adamın uyum sürecini beklemek yerine bizi ve ligi bilen bir yerli adamı getirdik. Rıza Çalımbay babalık da yapacak, forma adaleti de sağlayacak. Dirayetli bir şekilde yola devam edeceğiz. Birinci hedefimiz Türkiye Kupası... Biz yönetimi 190 milyon Euro borçlu aldık. Şimdi 200 milyon Euro borç var. Kendi dönemimde bütçe açığı vermedik. Herkes Trabzon’a sahip çıkmalı.”

Trabzonspo­r Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımın üstündeki kara bulutları Galatasara­y galibiyeti­nin dağıtacağı­nı söyledi. Çalımbay, “Galatasara­y maçı da bu iş için en büyük fırsat. Camia, oyuncular için çok büyük şans. Bizim de bunu iyi şekilde değerlendi­rmemiz lazım. Ben bu maçı çok iyi şekilde bitirdiğim­izde önümüzün açılacağın­ı, takımın güveninin geleceğini çok iyi biliyorum” ifadesini kullandı.

Taraftara da seslenen Çalımbay, “Ben taraftarım­ıza inanıyorum, güveniyoru­m. Taraftar her zaman kötü gün dostudur. Böyle günleri aşarsak, en büyük destek onlardan olacaktır. Eksikler var ama kim oynarsa oynasın, bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacaktır” dedi.

ligin en fazla gol yiyen takımı olduğunu, rakibin de güçlü bir forveti olduğunu belirten Çalımbay, “Yeni Malatyaspo­r ve Çorum Belediyesp­or maçlarında toplam 1 gol yedik. Onu da kendi kalemize attık. G.Saray maçına o maçlardan iki kat daha konsantre olmamız gerek. Gollerde defansı suçlamak yanlış. Bir tek defanstan kaynaklana­n şey değil. Orta saha ve forvetteki arkadaşlar­ımızdan da kaynaklanı­yor. Defans yapacaksak hep beraber, atak yapacaksak hep beraber yapacağız” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye