Sabah

Bir ihtimal daha var! Yine masal yine Ranieri

-

Galatasara­y-Fenerbahçe derbisinde yardımcı hakem Tarık Ongun’un yaralandığ­ı olayların cezası çıktı ve sarı-kırmızılı taraftarla­ra 1 ile 3 maç arasında değişen tribün yasağı geldi. PFDK, kulübe 250 bin TL para cezası verirken, hakeme koridorda hakaret eden İletişim Sorumlusu Hasan Tankaya’ya üç ay, yönetici Ural Aküzüm’e ise 30 gün hak mahrumiyet­i cezası verdi.

Yaz transfer döneminde 10 yabancı futbolcuyu kadrosuna katan Galatasara­y’da teknik heyet ve yönetim takım içindeki yerli oyuncu kalitesini artırma kararı aldı. Alanyaspor’dan Emre Akbaba ve Fortuna Düsseldorf’tan Kaan Ayhan’la sahanın merkezinde görev yapan 26 yaşındaki Soner, kulübü Akhisar’la Mayıs ayında bitecek sözleşmesi­ni uzatmadı. Soner’in menajerliğ­ini Serdar Aziz’i Galatasara­y’a getiren Haluk Canatar yapıyor. Latovlevic­i, Sinan Gümüş ve Emrah 015/16 sezonu başında şampiyonlu­k şansı Elvis Presley’nin hala yaşıyor olma ihtimalind­en düşük görülen Leicester City’yi görkemli bir zafere taşıyan Ranieri, şimdi de bir başka hikayenin baş kahramanı olmuş durumda. Leicester’dan gönderildi­kten sonra Nantes’ın başına geçerek şaşırtan İtalyan hoca, bu sezona harika bir başlangıç yaptı.

10 maçta topladığı 20 puanla Paris Saint-Germain ve Monaco’nun hemen arkasından üçüncü ilgilenen sarı-kırmızılıl­arın radarına takılan bir diğer Türk oyuncu Soner Aydoğdu oldu. Ligde 9 haftada attığı 2 gol ve yaptığı 3 asistle Akhisar’ın çıkışında önemli rol oynayan Soner sezon sonuna kadar Galatasara­y tarafından yakından takip edilecek. Başsan’dan başka solak oyuncusu olmayan Tudor’un sol ayağını raket gibi kullanan Soner’i beğendiği öğrenildi. Emre Akbaba için Alanyaspor’un yüksek bonservis talep edeceğini düşünen sarı-kırmızılı yetkililer de sezon sonunda boşa çıkacak Soner Aydoğdu’ya sıcak bakıyor. sırada yer alan ve Lyon, Marsilya gibi devleri geride bırakan Ranieri’nin öğrenciler­i, Fransa’nın en çok konuşulan takımı konumunda. Bu yükselişi de Leicester’a benzer şekilde savunmaya borçlular. Tatarasanu, kalesine gelen topların yüzde 86.67’sini kurtararak Avrupa’nın en iyileri arasına yazdırdı. Ranieri bu yürüyüşten dolayı oldukça mutlu... Meşhur 1-0’lık galibiyetl­eriyle ilgili, “İtalyanm derken, şaka yapıyorum. İlla 1-0’larla yürümemize gerek yok ama gelişimimi­z için bu galibiyetl­ere ihtiyacımı­z var. Özgüven kazanıyoru­z” dedi. İtalyan efsane belki Leicester mucizesini tekrarlaya­mayacak ama özel bir işe imza attığı şimdiden kesin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye