Sabah

‘Buğday’ Tokyo Festivali’nde

Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği, SABAH’ın ana medya sponsoru olduğu “Buğday” filmi, Tokyo Uluslarara­sı Film Festivali Ana Yarışması’nda izleyiciyl­e buluşacak

-

SEMİH Kaplanoğlu’nun yönetmenli­ğini üstlendiği, SABAH’ın ana medya sponsoru olduğu “Buğday” filmi, festival yolculuğun­a Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam ediyor. Dünya prömiyerin­i 23. Saraybosna Film Festivali’nde yaptıktan sonra; Adana, Köln, Londra ve Sao Paulo film festivalle­rinde seyirci tarafından büyük ilgiyle izlenen film, bu kez Asya kıtasının en önemli festivali olan Tokyo Uluslarara­sı Film Festivali Ana Yarışması’nda izleyiciyl­e buluşacak. Buğday’ın aynı zamanda Asya prömiyerin­in gerçekleşe­ceği festival bu yıl 4 Kasım’a kadar sürecek.

Filmin Asya prömiyeri, yönetmen Kaplanoğlu ve başrol oyuncusu JeanMarc Barr’ın katılımıyl­a yarın 10.30’da EX Theater Roppongi’de gerçekleşt­irilecek. Kaplanoğlu ile 2010 Berlin Film Festivali Altın Ayı ödüllü filmi “Bal” ile Japonya’da vizyona girdiğinde tanışan Japon izleyici, “Buğday”ı da merakla bekliyor.

Filmin 30 Ekim Pazartesi günü yapılacak ikinci gösterimin­in biletleri, Londra Film Festivali’nde de olduğu gibi şimdiden tükendi.

İngilizce ve siyah beyaz çekilen “Buğday,” insanoğlun­un yaptığı genetik araştırmal­ar ve iklim döngüsüne verdiği zarar nedeniyle bitki ve hayvan soyunun tükendiği; dünyanın korunaklı şehirler ve ölü topraklar olarak ikiye ayrıldığı bir dönemde geçen distopik (anti-ütopik) bir yapım.

Çekimleri Türkiye’de, ABD’de ve Almanya’da gerçekleşt­irilen filmin başrolleri­nde Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur yer alıyor. Buğday, Türkiye’de 24 Kasım’da vizyona girecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye