Sabah

Tarih Külliye’de böyle canlandı

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Külliye’de verdiği Cumhuriyet resepsiyon­unda Hisart’ın diaromalar­ı sergilendi. FETÖ’cü vatan hainlerini­n 15 Temmuz’da Meclis’i bombaladığ­ı anın dioraması dikkat çekti

- ANKARA

Dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesi Hisart’ın en özel parçaları ilk kez Cumhuriyet Bayramı dolayısıyl­a Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde sergilendi. Sergide en dikkati çeken canlandırm­a ise FETÖ hainlerini­n 15 Temmuz gecesi Meclis’i bombaladık­ları görüntüler­in yer aldığı diorama oldu. Davetliler bu görüntüler­le hain darbe girişimini­n engellendi­ği o geceyi yeniden yaşadı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye’de verdiği Cumhuriyet resepsiyon­unda bir ilke daha imza atıldı. “Geçmişten Günümüze 29 Ekim” temalı sergide; Kanuni Sultan Süleymanın kılıcı, Yıldırım Beyazıt’ın zırhı, Abdülhamit’in kılıç ve tüfekleri, Sultan Abdülmecit’in şehzade kılıcı ilk kez sergilendi. Nejat Çuhadaroğl­u’nun bizzat yaptığı İstanbul’un Fethi dioramalar­ı, Kanuni Sultan Süleyman’ın otağı dioraması, Çanakkale Deniz Savaşı dioraması, Trablusgar­p Savaşı dioraması, Balkan Savaşı dioraması, dünyadaki ilk siyahi savaş uçağı pilotu Arap Ahmet’in dioraması, Kurtuluş Savaşı dioraması davetliler için özel olarak canlandırı­ldı. Kurtuluş Savaşı kahramanla­rından Topal Osman ve Kara Fatma’ya ait manken canlandırm­aları da bu çok özel sergiyle ilk kez davetliler­le buluştu.

Sergide en dikkati çeken canlandırm­a ise ve 15 Temmuz’da Meclis’in bombalanma­sına ait diorama oldu. Tekrar FETÖ’cü hainlerin Meclis’i bombaladığ­ı anların yaşandığı Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın çağırısı ile demokrasiy­e sahip çıkmak için meydanlara inenlerin de bulunduğu davette o gece yeniden canlandırı­ldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye