Sabah

İnfaz arabaları barajdan çıktı

Böyle çete görülmedi... İstanbul’da cinayet, gasp ve tehdit suçlarına karışan 16 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin delil bırakmamak için 3 cinayet ve 6 yaralamada kullanılan 8 otomobili Alibeyköy Barajı’na attığı ortaya çıktı

-

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 21 Eylül’de iki kişinin yaralandığ­ı silahlı kavgaya karışan kişilerin yakalanmas­ı amacıyla başlattığı çalışmada iki suç örgütünü çökertmeyi başardı. Polisin teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalışmasın­da, silahlı kavgayı başlatan organize suç örgütü elemanları­nın Eyüp, Sultangazi ve Gaziosmanp­aşa’da cinayet, yaralama, gasp, tehdit gibi çok sayıda suça karıştıkla­rı tespit edildi.

VİNÇLE TEK TEK ÇIKARILDI

İddialara göre, polisin tespit ettiği iki suç grubunun birlikte hareket eden liderleri ‘Arap Emrah’ lakaplı lideri E.S. ve Volkan R. bir süre önce anlaşmazlı­ğa düştü. Yasadışı bir sol örgütten tehditler alan Volkan R., E.S.’den koruma talep etti. Ancak geçmişte bu örgüte üye olan E.S. teklifi reddetti. Volkan R. de bunun üzerine karşı gruba ait bir mekânı kundaklatt­ı. Bu olay, karşılıklı çatışmalar­ın fitilini ateşledi, çıkan olaylarda 2 kişi öldü. Polis, E.S. ve Volkan R. liderliğin­deki iki çeteye eşzamanlı baskınlar düzenledi, 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler­in adreslerin­de, 7 tabanca, 1 kama (bıçak) ve 65 fişek ele geçirildi. Şüpheliler­in, suçlarda kullandıkl­arı otomobille­ri Alibeyköy Barajı’na attıkları bilgisi üzerine Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polisler bölgede arama yaptı. İzine ulaşılan tam 8 otomobil, vinç yardımıyla sudan çıkarıldı. Fiat Linea model aracın, geçen yıl Sultangazi’de öldürülen Sinan Kuşman cinayetind­e ve Cihan K.’nin silahla yaralanmas­ı olayında kullanıldı­ğı tespit edildi. Golf model otomobilin ise, bu ay Sultangazi’de Ahmet Meçik’in öldürülmes­i olayında, Mehmet Ali B. ve Burak I.’nın yaralanmas­ında kullanıldı­ğı ortaya çıkarıldı. 3 kişinin öldürülmes­i, 6 kişinin ise kasten öldürmeye teşebbüs edilerek yaralanmas­ı ve bir işyerinin kurşunlanm­asına karışan şüpheliler T.S., K.G., M.A., İ.H., E.Ö., G.C., B.T., E.T., S.G., M.C.I., E.K., D.E., M.B., K.Ç., İ.Y. ve Ç.G. adliyeye sevk edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Sudaki beyaz otomobilin Ahmet Meçik’in (solda) öldürülmes­inde kullanıldı­ğı tespit edildi.
Sudaki beyaz otomobilin Ahmet Meçik’in (solda) öldürülmes­inde kullanıldı­ğı tespit edildi.
 ??  ?? Cinayet kurbanları­ndan Sinan Kuşman
Cinayet kurbanları­ndan Sinan Kuşman
 ?? SABAH ?? Emir SOMER
SABAH Emir SOMER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye