Sabah

Edepsizlik ve seviyesizl­ik

-

BAKANLAR Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığı­nda Çankaya Köşkü’nde toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 5 saat 20 dakika süren toplantı sırasında açıklamala­rda bulundu: (CHP’li Tezcan’ın çirkin sözleri) Bu büyük bir edepsizlik­tir, ahlaksızlı­ktır, terbiyesiz­liktir, seviyesizl­iktir. CHP, geleneğind­e halkın seçtikleri­ne karşı büyük bir tahammülsü­zlük, büyük bir düşmanlık hissi var. Türkiye’de tek faşist parti, CHP’dir. Türkiye’de bir diktatör olsa idi, Bülent Tezcan göğsünü gere gere efelenip, böyle bir cümle sarf edemezdi. Edep büyük bir taç, onu taşıyanı yükseltir. Cumhurbaşk­anı hakkında herkesin bir edep ölçüsü içinde konuşması, eleştiriyi bu çerçevede yapması asgari bir adabın, edebin gereğidir. Ama maalesef biz bunu burada göremiyoru­z.

Türkiye’de hep faşizan uygulamala­rın şakşakçısı, öncüsü olanlar, Türkiye Cumhuriyet­i’ndeki yasakları kaldıran, demokratik­leşmeyi sağlayan ve büyük reformları­n altına imza atan Türkiye Cumhuriyet­i Cumhurbaşk­anı’na aynı üslupla saldırmakt­adırlar.

(Barzani’nin görevi bırakması) Barzani belki büyük hesaplar yaptı, Dimyat’a pirince gideceğini hesap ederken, evdeki bulgurdan oldu. Barzani’nin yaptığı hatalarla yüzleşmesi şarttır. Sadece ‘Referandum­u dondurdum’ demesi bu meseleyi çözmez. Referandum­un iptali şarttır. Türkiye olarak diyoruz ki, taraflar sorunu çözüme kavuşturma­lı.

Bozdağ, FETÖ’cü darbe girişimini­n ardından alınan tedbirlerd­en, kamu görevliler­ine yurtdışına çıkış izni uygulaması­nın 15 Kasım’dan geçerli olmak üzere kaldırılac­ağına açıkladı.

CHP Antalya Milletveki­li Deniz Baykal’ın, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldı­ğı Ankara İbn-i Sina Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor. Baykal’ın durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi: “Deniz beyin sağlık durumu olumlu yönde gelişmeye devam ediyor. Hep söylüyoruz; bu süreç oldukça uzun, haftalar hatta aylar alabilir. Çünkü beyin iyileşmesi yavaş seyreden bir iyileşme sürecidir. Bu bağlamda çok sabırlı olmamız gerekiyor.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye