Sabah

FETÖ, CHP yalanların­ı referans gösteriyor

- A1KARA

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hakareti sürdüren CHP’ye sert çıktı: Kılıçdaroğ­lu’na sesleniyor­um. Cumhurbaşk­anımızın ailesine uzattığın o çirkin dil ve o çirkin söylemi sana iade ediyoruz. Türkiye düşmanı güçlerle iş birliği yapmış siyasi bir aparat olarak siyasi tarihimizi­n çöplüğünde­ki yerini alacaksın. FETÖ’cüler 165 ülkede Kılıçdaroğ­lu ve sövücüleri­nin hakaretler­ini referans olarak kullanıyor.

AYAKLANMA çağrısı yapan CHP’li belediye başkanına destek için gittiği Tekirdeğ’da, benzer ithamlarda bulunup Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler­de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’a tepkiler büyük.

CHP sözcüsü Tezcan’a en sert tepki AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi. Parti Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Ünal, hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun dün grup toplantısı­nda sarfettiği benzer sözlere hem de sözcüsünün açıklamala­rıyla

ilgili konuştu.

‘İADE EDİYORUZ’

Ünal, Kılıçdaroğ­lu’na, “Bugün kullandığı­n o çukur dilinle, söyleminle ve üslubunla, Cumhurbaşk­anımızın ailesine uzattığın o çirkin dil ve söylemi sana iade ediyoruz” sözleriyle yanıt verdi.

FETÖ’NÜN APARATI

Ünal, CHP sözcüsü Tezcan’ın açıklamala­rına ilişkin de “Tekirdağ’a kadar gitti, isyan çağrısının arkasında olduğunu söyledi. Yetmedi, seçilmiş meşru Cumhurbaşk­anı’na, ‘faşist’, ‘diktatör’ demek gibi provokatif söylem ile düşmanlığı devam ettirdiler. AK Parti olarak gerekli hukuki haklarımız­ı kullanıyor­uz.

Biz 2010’dan bugüne kadar CHP’nin bütün söylem analizini yaptık 17 dosya halinde. Gördüğümüz tek bir şey var, Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’si Türkiye düşmanı yapıların içerideki operasyon aparatıdır, içerideki sözcüsüdür.

TEZCAN NE DEMİŞTİ: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 29 Ekim’de, “Faşist diktatöre karşı, bu halkın ayaklanmas­ını, bu halkın şahlanması­nı sağlayacak CHP’nin yerel yöneticile­ridir” sözleri nedeniyle yargılanan Tekirdağ’ın CHP’li Süleymanpa­şa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a destek vermek için kente gitmişti. Burada yaptığı konuşmada, “Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördü­r. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum, şeddelisid­ir diktatörün şeddelisid­ir hem de” demişti.

 ??  ??
 ??  ?? Mahir Ünal
Mahir Ünal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye