Sabah

DEAŞ’lı bombacılar çocukla keşif yaptı

İstanbul’da bir AVM’nin otoparkınd­a bombalı araç ve canlı bomba yelekleri ile yakalanan DEAŞ’lı teröristle­rin keşif için çocukları kullandığı anlaşıldı

-

İSTANBUL Bayrampaşa’da yer alan bir alışveriş merkezinin (AVM) otoparkınd­a geçen cumartesi akşamı bombalı bir otomobil ve motosiklet, canlı bomba yelekleri ve silahlarla saldırı yapamadan yakalanan 2’si kadın 4 DEAŞ’lı teröristin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

DEAŞ’lı teröristle­rin hedeflerin­in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalar­ı olduğu tespit edilmiş, kiralık araba ve motosiklet­te 64 adet patlamaya hazır uzaktan kumandalı bomba ele geçirilmiş­ti. Teröristle­rin, içine uzaktan kumanda düzenekli plastik patlayıcı dolu bomba yerleştird­ikleri iki mikro dalga fırını “Arızalı çıktı. Değiştirme­ye getirdik” diyerek aynı AVM’nin emanetine bıraktıkla­rı ortaya çıkmıştı. Teröristle­rin, AVM çevresinde yakalanmad­an önce araçla keşif yaptıkları kamera görüntüler­i tespit edildi. Kendilerin­e aile süsü veren DEAŞ’lı teröristle­rin polislerin dikkatini çekmemek için keşif yaparken çocukları aracın ön koltuğuna oturttukla­rı da kamera görüntüler­i ile belirlendi.

Karı-koca iki çift olan teröristle­rden 2’sinin Afganistan’da bulunan DEAŞ kamplarınd­a eğitim aldıkları ve bomba yapımını öğrendikle­ri belirlendi. 5 çocukları bulunan DEAŞ’lı iki çiftin çocukların­ı nereye bıraktıkla­rı inceleniyo­r. DEAŞ’lı teröristle­r önce mikro dalga fırınların içindeki bombaları patlatacak, daha sonra otomobil ve motosiklet­i patlatacak­tı. Ardından ise canlı bomba eylemi gerçekleşt­ireceklerd­i.

(mir SOM(R/SABAH

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye