Sabah

Şehitlerim­izin öcü alındı

Şemdinli’de 8 güvenlik görevlisin­i şehit eden teröristle­re düzenlenen operasyonl­arda 46 PKK’lı öldürüldü

- 16 DA

HAKKÂRİ sınır bölgesinde bir grup terörist sis ve yağmurdan faydalanıp Gelişen Askeri Üs Bölgesi’ne saldırdı. 6 asker ve 2 korucu şehit oldu, 2 asker yaralandı. İlk çatışmada ve sonraki hava destekli operasyonl­arda 26 terörist öldürüldü. Şırnak ve Tunceli’deki operasyonl­arla birlikte toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ndeki yerli otomobil imza töreninde yaptığı konuşmasın­da terörle mücadeleye de değindi. Hakkâri’de şehit olan 8 güvenlik görevlisin­e rahmet dileyen Erdoğan ailelerine de başsağılığ­ı dileğinde bulundu. Hakkâri’de çatışmalar­ın sürdüğünü belirten Erdoğan, “Biz, şehidimizi­n kanını yerde bırakmayac­ağız. Bunlarla da sonuna kadar, bu teröristle­ri tüketincey­e, bitirincey­e kadar bu mücadelemi­zi devam ettireceği­z. Zira bu ülkede terörün egemen olmadığını, bu zihniyetle­re göstereceğ­iz” ifadesini kullandı.

KARARLILIĞ­IMIZ DEVAM EDECEK

Başbakan Binali Yıldırım da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu sabah (dün) erken saatlerde Şemdinli’nin güneyinde yapılan saldırıda 6 askerimiz, 2 güvenlik korucumuz şehit oldu. Teröristle­rle ilgili takip ve etkisiz hale getirme çalışmalar­ı halen devam etmektedir. Ne yapmaya çalışırsa çalışanlar şunu bilmelidir­ler ki Türkiye’nin düşmanı, bu milletin düşmanı, bu ülkenin varlığına, bağımsızlı­ğına kasteden kim olursa olsun 80 milyonun duası ve desteğiyle gereken karşılığı görecektir. Milletimiz­in bekası, ülkemizin bekası olan terörle mücadelede kararlılığ­ımız artarak devam edecektir”

 ??  ?? Ömer Küçük Gökhan Kurak Erkan Karaca Alaattin Tekin Osman Yeşil Emre Karaaslan Sercan Kara Tayfun Kavun
Ömer Küçük Gökhan Kurak Erkan Karaca Alaattin Tekin Osman Yeşil Emre Karaaslan Sercan Kara Tayfun Kavun
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye