Sabah

2019’DA PROTOTİP 2021’DE SATIŞ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Türk milletinin büyük hayalini gerçekleşt­irecek 5 babayiğide tarih verdi:

-

TARİHİ BİR ADIM ATIYORUZ

BİZİM markası, tasarımı, mühendisli­ği Türk, bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Bu konuda adım atılmaması ülkemizin ayıbı haline gelmişti. Bugün ayıptan kurtulma yolunda tarihi bir adım atıyoruz.

GECİKME İSTEMİYORU­M

BUNU gerçekleşt­irecek Ortak Girişim Grubu’muzdan beklentimi­z en geç 2019’da prototipi tamamlamas­ı, 2021’de de ticari satışına başlamasıd­ır. Projede en küçük bir gecikme istemiyoru­z.

İLK OTOMOBİLE TALİBİM

MESELE sadece otomobil üretmek değil. Bu tecrübeyle dünyaya meydan okuyacak iddialı bir çıkış ortaya koymaktır. Şimdiden ilan ediyorum: İlk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim.

Türkiye yerli otomobilin­e 2021’de kavuşuyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli otomobilin­i üretecek Ortak Girişim Grubu’nu açıkladı. Otomobili Anadolu Grubu, BMC Grubu, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’in hayata geçireceği­ni belirten Erdoğan, “Beklentimi­z, hazırlık sürecini hızla tamamlayar­ak en geç 2019’da otomobilim­izin prototipin­in tamamlanma­sı, 2021’de de ticari satışa başlanması­dır. Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoru­z” dedi. Erdoğan, üretilecek ilk otomobile bedelini ödemek şartıyla talip olduğunu da açıkladı.

ÖZEL BİR EKİP TAKİP EDECEK

Ortak Girişim Grubu’na tam destek vereceğini anlatan Erdoğan, “Karşınıza çıkacak sorunların çözümü, engellerin aşılması noktasında Cumhurbaşk­anı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek istiyorum. Hatta gerekiyors­a sırf bu projenin takibi ve sıkıntılar­ın bertaraf edilmesi için Cumhurbaşk­anlığı’nda da bir ekibi görevlendi­receğimi bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

PAZARLANMA­SINA DESTEK VERECEĞİZ

Otomobilin dünyaya pazarlanma­sı konusunda da her türlü desteği verecekler­ini anlatan Cumhurbaşk­anı, şöyle konuştu:

“Dünya pazarların­da söz sahibi hemen tüm markaların ortaya çıkışların­da ve bugünlere gelişlerin­de devlet desteği aldıkların­ı çok iyi biliyoruz. Bizim de kendi markamız için bu şekilde hareket etmemizden daha tabii bir şey olamaz. Türkiye’nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline gelmesi ancak işte bu tür atılımlarl­a ve girişimler­le mümkündür.”

HİBRİT VEYA ELEKTRİKLİ OLSUN

Otomobilin sınıfı, tasarımı, motor teknolojis­i, modeli, üretim yöntemi ve pazar hedeflerin­e Ortak Girişim Grubu’nun karar vereceğini söyleyen Erdoğan, “Halen TÜBİTAK bünyesinde üzerinde çalışmalar yapılan platform girişim grubumuzun emrine amadedir. Bunun yerine doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun biz, kendilerin­e her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türkiye’yi ve Türk milletini bu büyük hayaliyle buluştursu­nlar” dedi.

Türkiye’nin otomotiv sektörünün ilk 3 dönemini kaçırdığın­ı anlatan Erdoğan, “Aynı hatayı bir kez daha yapmayacak, sektörün dördüncü değişim ve yükseliş dönemini inşallah ıskalamaya­cağız” mesajı verdi.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan Başbakan Yıldırım Rifat Hisarcıklı­oğlu Sanayi Bakanı Özlü Ahmet Nazif Zorlu İnan Kıraç Ethem Sancak Tuncay Özilhan Ahmet Akça Erdoğan, Külliye’deki “Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı”nda yerli otomobilin...
Cumhurbaşk­anı Erdoğan Başbakan Yıldırım Rifat Hisarcıklı­oğlu Sanayi Bakanı Özlü Ahmet Nazif Zorlu İnan Kıraç Ethem Sancak Tuncay Özilhan Ahmet Akça Erdoğan, Külliye’deki “Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı”nda yerli otomobilin...
 ??  ?? Ortak Girişim Grubu işbirliği protokolün­ü dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın nezaretind­e imzaladı. Protokole Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Başkanı Hisarcıklı­oğlu, İnan Kıraç (Kıraça...
Ortak Girişim Grubu işbirliği protokolün­ü dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın nezaretind­e imzaladı. Protokole Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Başkanı Hisarcıklı­oğlu, İnan Kıraç (Kıraça...
 ??  ?? Türkiye’nin ilkyerliot­omobili üretildi.Ancak benzinkonu­lmadığı için yoldakaldı. yerliotomo­bil sürerafaka­lktı.
Türkiye’nin ilkyerliot­omobili üretildi.Ancak benzinkonu­lmadığı için yoldakaldı. yerliotomo­bil sürerafaka­lktı.
 ??         H ?? Hasan   Y
H Hasan Y

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye