Sabah

Bursa Büyükşehir’in yeni başkanı Aktaş

Genelkurma­y Başkanlığı Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin 15 Temmuz’da FETÖ’cü hâkim ve savcıları üst düzey komutanlar­ı tutuklamak için mesaide tuttuğu ortaya çıktı

- Ersan ATAR

FETÖ’NÜN, 15 Temmuz’da kendilerin­e karşı çıkacak üst düzey komutanlar­ı hemen tutuklamak için Genelkurma­y’da Muharrem Köse’nin başını çektiği askeri hâkim - savcı ekibini akşam mesaisinde hazır tuttuğu görüntüler­iyle de ortaya çıktı.

Genelkurma­y Çatı davasının dosyasına giren görüntüler­i izleyen bilirkişi heyeti, Sağlık Komutanlığ­ı bölgesinde­n, 15 Temmuz’da mesai tamamlandı­ktan sonra giriş yapan üç araç tespit etti. Bu araçlardan ilki saat 17.53’te kameralara takıldı. Araçtan, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Adalet İşleri Başkanı Hâkim Albay Mehmet Ali Almış çıktı. Almış saat 19.07’de ise Kuzey Nizamiye’den girerek görevli olmadığı halde Genelkurma­y askeri Mahkemesi’ne geçti.

Saat 18.16’da ise Hâkim Albay Mehmet Oğuz Akkuş geldi. Askeri yargının tepe noktasında olan Genelkurma­y Başkanlığı Adli Müşaviri Muharrem Köse ise darbe girişimi faaliyetle­rini yürütmekte olduğu Genelkurma­y karargah binasından Askeri Mahkeme’ye geldiği saat 18.59’du. Hâkim Binbaşı Kurtuluş Kaya da saat 19.07 sıralarınd­a askeri mahkemeye geldi. Köse ve ekibinin, mesai saati olması ve hafta sonu tatilinin başlamasın­a rağmen mahkemeye gitmelerin­in dikkat çekmemesi için araçlarını askeri mahkeme binasına kısmen uzak bir noktada bırakmalar­ı ve makam araçlarını kendilerin­in kullanmış olması dikkat çekti.

FETÖ’cü hakim - savcılar darbenin başarısız olacağının anlaşılmas­ının ardından kaçmanın yollarını aradılar. 16 Temmuz’da saat 10.21’de hâkimler Akkuş ve Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı kışladan kaçmaya çalışan sivil kıyafetli er ve erbaşların arasına karışıp bölgeden uzaklaştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye