Sabah

İşin tadı kaçıyor TÜRKİYE’YE yönelik saldırılar­dan sadece birine bir AB üyesi hedef olsa, kıyametler kopardı Batı medyaM sında...

FETÖ’nün Ergenekon kumpasında gizli tanık yaptığı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin hedefindek­i avukat Kaya’nın öldürüldüğ­ü anın görüntüler­i ortaya çıktı. Meslektaşı: ABD-FETÖ ilişkisi deşifre olunca bize gözdağı verilmek istendi

-

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin 2014’te İstanbul Büyükçekme­ce’de öldürülmes­inin talimatını verdiği gerekçesiy­le tutuklu Orhan Ünğan’ın 3 avukatında­n biri olan Kudbettin Kaya, geçtiğimiz 31 Ekim’de Bakırköy’deki bir balık restoranın­da öldürüldü. Son duruşmalar­da Zindaşti ve arkasındak­i güçleri işaret ederek, “Bu benim son duruşmam olabilir. Öldürülebi­lirim ya da nefsi müdafaadan birilerini vurmak zorunda kalabiliri­m” açıklaması­nda bulunan Kudbettin Kaya’nın müvekkili Orhan Ünğan, mahkemeye FETÖ-Zindaşti-ABD işbirliğin­i gösteren bazı belgeler ve dilekçe sunmuştu.

Ünğan, “Ergenekon ve Balyoz’da ‘Terazi’ kod adıyla Zekeriya Öz’e gizlik tanıklık yapan Zindaşti, soruşturma­ların seyrini değiştirme­k için ABD Uyuşturucu ile Mücadele Birimi (DEA) ajanlarıyl­a da gizlice görüştü. DEA ajanlarıyl­a bağlantıyı da, Metin Topuz sağladı. Organizasy­onu ise savcılar Zekeriya Öz ile Cihan Kansız yaptı. DEA mensupları­nın Türkiye’de FETÖ’nün uyuşturucu ayağını ve yargı mensupları üzerinden bağlantıla­rını düne kadar Zindaşti sürdürmekt­eydi. Deşifre olacağını ve FETÖ’den gözaltına alınacağın­ı bildiğinde­n Avrupa’ya kaçtı” dedi. Kudbettin Kaya ile Orhan Ünğan’ın açıklamala­rının ardından yaşanan suikast, olayda NarkoFETÖ işbirliği olduğunu gösterdi. Ünğan’ın diğer avukatı Çağdaş Çelik, cinayetin ardından “Orhan Ünğan çok üzgün. ‘Failler bulunsun’ diyor. Kudbettin onun hem avukatı, hem de arkadaşıyd­ı. Resmen katledildi. Biz duruşmada doğruları söyledikçe belgeler sunuldukça bu bize gözdağı vermeye çalışıyorl­ar. Her geçen gün, FETÖ ve ABD bağlantılı yeni şeyler deşifre oluyor. Hepimize gözdağı vermeye çalışıyor. Ünğan’ın Bolu’daki dosyasına konulan rapor DEA’dan geldi. Bunu dosyaya koydurtan da Metin Topuz’dur” diye konuştu.

“ÖZGÜVENİ YÜKSEK BİR KATİL’

Öte yandan Kudbettin Kaya dün İstanbul’da son yolculuğun­a uğurlandı. Zincirliku­yu Camisi’ndeki cenaze törenine, Kaya’nın eşi Hülya, oğlu Nevdar, kızı ve yakınları katıldı. Cenazede ailenin ve yakınların­ın gözyaşları sel oldu. Kaya’nın öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası helallik alınarak dua edildi. Kudbettin Kaya ile liseden bu yana tanıştıkla­rını belirten CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, “Özgüveni olan bir katil tarafından İstanbul’un orta yerinde onlarca insanın arasında elini ve kolunu sallayarak vuruldu” dedi. Kaya, Zincirliku­yu Mezarlığı’nda defnedildi.

 ?? BAŞYAZI ??            BARLAS
BAŞYAZI BARLAS
 ??  ??
 ??  ??
 ?? SABA   ?? Osman ASİLTÜRK
SABA Osman ASİLTÜRK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye