Sabah

Libya’da 3 Türk vatandaşı kaçırıldı

/ibya’da bir elektrik santralini­n inşaatında çalışan 3 Türk vatandaşın­ın kurtarılma­sı için çalışmalar sürüyor. Dışişleri Bakanlığı da işçiler için devreye girdi

-

Libya’da önceki gün saat 11.30’da başken Trablus’un yaklaşık bin kilometre güneyindek­i Ubari kentinde 3’ü Türk 4 çalışan silahlı bir grup tarafından kaçırıldı. Türk işçilerin bağlı olduğu ENKA İnşaat şirketi ikisi geçici görevle Tunus’ta bulunan 3 işçinin, şantiye dışında seyahat halindeyke­n kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığ­ını doğruladı.

Dördüncü işçinin milliyeti konusunda yerel yetkililer Alman vatandaşı derken, Libyalı elektrik şirketi, dördüncü kişinin Alman değil, Güney Afrikalı olduğunu bildirdi.

Bir yerel yetkili, bu dört kişinin elektrik santrali ile Ubari’deki havaalanı arasındaki yolda kayıplara karıştıkla­rını söyledi.

KİMİN KAÇIRDIĞI BELLİ DEĞİL

Libya’nın Ubari Belediyesi Vekili Ömer Kuki, yaptığı açıklamada Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güvenlik güçlerinin kaçırılanl­arın kurtarılma­sı için çalışmalar yürüttüğün­ü kaydetti. Kuki, henüz işçileri kimin, ne için kaçırdıkla­rının öğrenileme­diğini söyledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nde (UMH) Yerel Yönetimler Bakanı Bidad Kansu ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Mühendisle­rin serbest bırakılmas­ı için herkesin birleşmesi ve santraldek­i korumanın yoğunlaştı­rılması gerekir” dedi. Güneydeki halka bölgenin düşmanları­nı yok etmek için imkanların­ı seferber etmeleri çağrısında bulunan Kansu, Türk işçileri kaçıranlar­ı “ajanlar” ve “haydutlar” olarak nitelendir­di.

ŞARTSIZ SERBEST BIRAKILSIN

Libya’daki Tuareg kabileleri­nin kurduğu Tuareg Yüksek Konseyi ise yaptığı yazılı açıklamada çalışanlar­ın serbest bırakılmas­ı için ülkedeki kabilelere ve yetkili taraflara harekete geçmesi çağrısı yaptı. Açıklamada, aidiyetler­i ne olursa olsun kaçıran grubun, “şartsız bir şekilde” işçileri serbest bırakması istendi.

Dışişleri Bakanlığı, Libya’da Türk şirketi çalışanlar­ının kaçırılmas­ına ilişkin yerel makamlarla yakın temas halinde konuyu takip ediyor.

 ??  ?? 8bari’deki elektrik santrali inşaatı.
8bari’deki elektrik santrali inşaatı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye