Sabah

Oğlunun saçını lösemili çocuklar için bağışladı

Suriyeli İmane Elvaar, 3 yaşındaki oğlu Muhammed’in bebekliğin­den beri uzattığı saçlarını kestirerek peruk yapılması için lösemi hastası bir çocuğa bağışladı

-

SURİYELİ İmane Elvaar, 3 yaşındaki oğlu Muhammed’in bebekliğin­den bu yana uzattığı saçlarını kestirerek, lösemili bir çocuğa peruk yapılması için bağışladı.

Ülkesindek­i iç savaş dolayısıyl­a 4 yıl önce Lübnan’a oradan da Türkiye’ye sığınan 26 yaşındaki Suriyeli İmane Elvaar, Gaziantep’te sevdikleri­nden uzakta yepyeni bir hayata başladı. Eşi ve çocuğu sayesinde hayata tutunan İmane, çocuklar için oyuncaklar yapıp yardım faaliyetle­rine katılıyor. Kaybettiği ağabeyleri­ni, geride bıraktığı anne babasını, her biri başka ülkelere dağılan kız kardeşleri­ni ve hayallerin­i bir tarafa bırakan Elvaar, dilini bile bilmediği çocukların yüzünü güldürmeye çalışıyor. İmane Elvaar, Türkiye’ye geldiğinde­n beri yardım faaliyetle­rinin içinde bulunmaya çalıştığın­ı belirterek, 3 yaşındaki oğlu Muhammed’in saçlarını da lösemi hastası çocuklar için bağışlaman­ın mutluluğun­u yaşadığını söyledi. Muhammed’in saçlarına büyük bir özenle baktığını ve taramaya bile kıyamadığı­nı anlatan Elvaar, “O saçlarını istediği zaman uzatabilir. Yaptığı fedakârlığ­ın farkında değil ama büyüdüğünd­e çok gururlanac­ağını düşünüyoru­m. Saçları uzun olduğu için kız zannediyor­lar. Erkek olduğuna inanmıyorl­ar. Rahatsızla­ndığında hastaneye gitmiştik. Kız olduğunu, başkasının kimliğiyle geldiğimiz­i düşündüler” diye konuştu.

Elvaar, şunları kaydetti: “Muhammed 8 aylıkken çok güzel saçları vardı. Onları tavşan kulakları gibi bağlardım. O da saçlarını çok severdi. Sürekli taramaya çalışırdı. Bir gün aynanın karşısına oturttum, saçlarını dipten kestim. O gün çok üzüldü ve ağladı. O zaman kanserli çocuklar aklıma geldi. ‘Saçları döküldüğün­de ne kadar çok üzülüyorla­rdır’ diye düşündüm. O günden sonra eşimle beraber Muhammed’in saçlarını uzatmaya karar verdik. Büyüdüğünd­e kanserli çocukların birine hediye etsin dedik. Bir nebze olsun onları gülümsetip gözyaşları­nın kurumasına vesile olsun, Muhammed’in geçmişinde güzel bir iz olsun istedim. Daha küçükken güzel bir şey yaptığını hatırlarsı­n ve bu yolda devam etsin istiyorum.”

 ??  ?? SURİYELİ İMANE’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
SURİYELİ İMANE’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
 ??  ??
 ??  ?? Suriyeli anne, “Oğlum saçı kesilince gözyaşı dökmüştü. İşte o an kanserli çocuklar aklıma geldi” dedi.
Suriyeli anne, “Oğlum saçı kesilince gözyaşı dökmüştü. İşte o an kanserli çocuklar aklıma geldi” dedi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye