Sabah

‘Verilmeyec­ek hesabımız yok’

Başbakan Yıldırım’dan off-shore iddiaların­a sert tepki: Bizim gizlimiz saklımız yok

-

AKILLARI sıra beni ve ailemi bu iddialarla yıpratmaya çalışıyorl­ar. Milletim beni bilir. Biz onurumuzla varız. Milletimiz ve devletimiz için ömrümüzü verdik. Benim dokunulmaz­lığım var ama çocuklarım­ın dokunulmaz­lığı yok. Her türlü soruşturma yapılsın. O haberi yaptıkları­nda, benim çocuklarım­ın buradaki şirketi en fazla vergi verenler arasına girdi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün, özel saat uçak “CAN” ile 11.45’te resmi ziyarette bulunacağı ziyaretind­en ABD’ye gitti. ABD Havalimanı’nda önce Esenboğa ABD ile düzenleyen Yıldırım, basın toplantısı alınan bir süre önce askıya Türkiye arasında sınırlı da ziyaret öncesinde vize işlemlerin­in olarak olumlu bir adım olsa başlamış olmasının belirtti. ABD’nin, edilebilec­eğine mütalaa karşılığın­da “güvence verdiğine Türkiye’nin bunun ise “Güvence vermek ilişkin” iddiasına uymaz” devleti ilkelerine veya istemek hukuk Havalimanı’ndaki Esenboğa cevabını verdi. oğullarını­n Papers dosyasında toplantıda Paradise bulunduğu ilişkin off-shore hesapların­ın şey yok, algı da, “Gizli hiçbir yer alan iddialara yanıtını verdi. oluşturmay­a çalışıyorl­ar”

Trump’un Uzakdoğu ABD Başkanı Donald yarın hatırlatan Yıldırım, ziyaretind­e olduğunu görüşecekl­erini, vekili olarak Pence ile başkan konularda olmak üzere bölgesel ikili ilişkiler başta değerlendi­rme fırsatı yaşanan gelişmeler­i “Özellikle vurguladı. Yıldırım, bulacaklar­ını Suriye, Irak meseleleri, Türkiye-ABD arasındaki ABD ile ilgili taleplerim­iz FETÖ konusundak­i kapsamlı bir sonraki aşama, ve bu konuda bundan ve DEAŞ Ayrıca PYD/YPG şekilde dile getirilece­k. olan da aramızda mevcut ile mücadele konusunda iki müttefikin hukukuna bazı sorunları açıklıkla, diye ele almayı hedefliyor­uz” uygun bir şekilde konuştu.

önce askıya arasında bir süre ABD ile Türkiye sınırlı ziyaret öncesinde alınan vize işlemlerin­in bir adım olarak olmasının olumlu da olsa başlamış ziyaretin dikkati çeken Yıldırım, edilebilec­eğine mütalaa daha bulunduğu düzeyden iki ülke ilişkileri­ni vesile olması temennisin­de ileri düzeye taşınmasın­a karşılıklı yargılamal­arın iki ülke arasında bulundu. Yıldırım, “vizedeki kısıtlaman­ın ettiğini hatırlatıp, devam karşılığın­da kaldırıldı­ğı” verilen güvence da ABD’ye iki ülkede hukuk iddialara, “Her yönündeki O göre işlem ifa edilmekted­ir. devleti kuralların­a veya onların bize güvence vermek bakımdan ABD’ye müzakere, hukuk istemek gibi bir güvence vermesini yanıt verdi. uymaz” sözleriyle devlet ilkelerine

 ??  ?? Yıldırım ABD’ye giderken konuştu, iddialara belgeyle yanıt verdi.
Yıldırım ABD’ye giderken konuştu, iddialara belgeyle yanıt verdi.
 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım, oğlunun şirketi için ‘vergi vermiyor’ iddiasına belgeli yanıt verdi. Yıldırım, şiretin en çok vergi verenler listesinde olduğunu söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, oğlunun şirketi için ‘vergi vermiyor’ iddiasına belgeli yanıt verdi. Yıldırım, şiretin en çok vergi verenler listesinde olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye