Sabah

Ona bakarsanız hepimiz ‘vatan hainiyiz’

-

Bölge ülkelerini önce mezhep ardından etnisite üzerinden kırdırmak projesi müstevlile­rin elinde kaldı. En azından şimdilik öyle. Düştüğü cendereden kurtulmak için PKK’nın uzantıları­nı öne süren o Suriye de artık geçmişte kaldı. Türkiye’de de “Reyhanlı maliyettir” diyen Fetullah’ın

o liberaller­i yok. du.Rus uçağını düşürdük diye nara atan “sivri akıllılar” da miadını çoktan doldur

“Rus uçağını düşürmek Erdoğan ve Putin’e operasyond­ur” dediğimizd­e, az çemkirmemi­şlerdi. Bir de, daha düne kadar, ortalık yeni sürüm Bülent Keneşlerde­n geçilmiyor­du. İşin garip tarafı... ABD - İsrail networku Irak’ın kuzeyinde umduğunu bulamayınc­a bunlar da seslerini kestiler. Bölgedeki yeni denklem, Türkiye’nin pozisyonun­u güçlendird­i. Mesela Almanya, Türkiye’ye karşı tavrını yavaş yavaş değiştirme­ye başladı.

PKK gösteriler­ine karşı Alman polisinin son tavrı veya ARD devlet televizyon­unun

PKK’nın Suriye’deki uzantıları­na karşı söylemi bunun işareti.

Sadece PKK değil, FETÖ de Almanya’da cirit atamayacak.

Görüyorsun­uz, Can’cıklar eskisi kadar rahat dolaşamıyo­rlar Avrupa’da. Gittikleri her yerde vatan hainlikler­i vuruluyor yüzlerine.

Veyl olsun vatan hainlerine...

Fikrimiz zikrimiz birbirinde­n ne kadar farklı olursa olsun, mevzubahis vatansa bir olmak mecburiyet­imiz vardır.

Vatan savunmasın­da yer almak fikirden ziyade karakterli olmanın gereğidir.

Tıpkı vatan hainliğini­n karaktersi­zliğin, yani zilletin gereği olduğu gibi.

O kadar “Ergenekon...Balyoz... Ayışığı... Sarıkız...” bilmem ne dediler, içlerinden bir tane Can Dündar (Jiei vatan haini) çıktı mı?

Çıkmaz... Muhsin Yazıcıoğlu merhum onca işkence gördüğü halde AİHM’ye başvurmayı aklının ucundan geçirmediğ­ini fakire söylemişti. Necip Fazıl üstadımız “Cinnet Müstatili” bir hayata maruz kaldı. (9eIat etmeden evvel Kenan Evren’in açtığı dava nedeniyle 5 yıllık mahkûmiyet­i vardı.) Ülkesini Batı’ya hiç şikâyet etti mi? Gelgelelim... FETÖ’nün kumpas malzemeler­i üzerinden söylem geliştiren solcularım­ız, sosyalistl­erimiz ülkelerini şikâyet etmekle kalmıyorla­r; “vatan hainliğini” de matah bir şeymiş, protest tavırmış gibi sunuyorlar. Nâzım Hikmet’in “Vatan Haini” şiirini de hiç utanmadan istismar ediyorlar. O şiirde, (hülasa edecek olursak) ABD emperyaliz­mine karşı çıkmaksa vatan hainliği, “Nâzım Hikmet vatan hainliğine

devam ediyor hâlâ” denilmişti. Ona bakarsanız, hepimiz öylesine

“vatan hainleriyi­z.” Zira ABD ve taşeronlar­ına boyun eğmedik, eğmeyeceği­z. Ya siz? ABD’nin tüm taşeronlar­ını destekliyo­r; Batıcıyız, NATO’dan yanayız diyorsunuz.

Bir de, Pensilvany­a’daki hainin hedef gösterdiği Erdoğan’a matine suare küfrediyor­sunuz.

Yatacak yeriniz yok, ne diyeyim.

 ??  ?? SaOih T81A
SaOih T81A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye