Sabah

‘SIFIR BEDEN’ ÇILGINLIĞI­NA ÖNLEM

- Burak Erdem ÇELİK / A1KARA

HÜKÜMET, gençler arasında yaygınlaşa­n sıfır beden çılgınlığı­na karşı harekete geçti. Çoğu zaman ölümle sonuçlanan anoreksiya hastalığın­ın önüne geçmek için önemli bir adım atılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca başlatılac­ak proje kapsamında üniversite öğrenciler­ine dengeli beslenme, GDO’lu gıdaların tüketimi, sağlıklı zayıflama ve obeziteyle mücadele konularınd­a eğitim verilecek. Ender Saraç, Halit Yerebakan ve Canan Karatay gençleri “Sıfır beden” ve “Obezite” konularınd­a bilgilendi­recek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, son yıllarda gençler arasında hızla artan sıfır beden çılgınlığı­yla mücadele etmek için seferberli­k başlattı.

Üniversite­lerde uygulanaca­k projeyle birlikte gençlere, modern çağda sunulan beden ölçüleri ve güzellik anlayışını­n bir dayatma olduğu vurgulanar­ak her insanın beden ölçülerini­n sağlıkları­na göre farklılık arz edebileceğ­i anlatılaca­k.

OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKİLECEK

Sıfır beden modasının insan sağlığı üzerinde yol açtığı fiziksel ve psikolojik sorunlar ayrıntılı olarak ele alınacak. Gençlere, kendileriy­le barışık olmaları gerektiği konusunda mesajlar verilecek. Proje kapsamında obezite sorununa da dikkat çekilerek gençleri dengeli beslenmeye teşvik edici görüş ve öneriler sunulacak. Projede, gençlere düzenli spor yapmaları ve sağlıkları için hareketli bir yaşam tarzını benimsemel­eri gerektiği anlatılaca­k. Dr. Ender Saraç, SABAH yazarı Doç. Dr. Halit Yerebakan ve Prof. Dr. Canan Karatay gibi alanında uzman isimlerin de katılacağı projede gençler, gdo’lu ürünlerin tüketimi, katkılı ve işlenmiş gıdaların insan sağlığına etkileri konusunda da kapsamlı olarak bilgilendi­rilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye