Sabah

DANIŞTAY ‘ABİ’SİNE FEZLEKE

-

FETÖ’nün yüksek yargı yapılanmas­ında Danıştay “abi”si olarak tanımlanan Danıştay eski üyesi Galip Tuncay Tutar hakkında hazırlanan fezlekede çarpıcı ayrıntılar­a yer verildi. Fezlekeye göre tutuklu Tutar, 2013’te Danıştay’da görev yapan FETÖ mensupları­nı İstanbul’a götürdü ve örgüt elebaşısı Gülen’in kaçmadan önce kaldığı FEM Dershanesi’nin en üst katındaki odasını gezdirdi.

Şüpheli, FETÖ’nün firari kalemşoru Önder Aytaç’ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerle istişare kurulunda görev de aldı.Tutar 17-25 Aralık’tan sonra ABD’ye gidip geldikten sonra cebinde taşıdığı 1 doları örgüt mensupları­ndan birine 30 ya da 50 dolara sattı.

ERGENEKON’A HAZIRLIK

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, FETÖ’nün Danıştay “abi”si Galip Tuncay Tutar hakkında “silahlı terör örgütü yönetici olmak” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalar­ımdan fezleke hazırlandı. Tutar’ın örgütün amacını gerçekleşt­irmek kastıyla silahlı kuvvetler içerisinde örgütün etkin olmasını sağlayıp, kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen Ergenekon ve Balyoz davalarını­n hazırlanma­sında zemin hazırladığ­ı ve örgüt mensupları hakkında soruşturma­ların bertaraf edilmesini sağladığı belirtildi.

Tutar’ın yargı “abi”si olarak bilinen İlyas Şahin ve firari Önder Aytaç ile yüksek yargıdaki diğer isimlerle istişare kurulunda görev yaptığına dikkat çekilen fezlekede önemli ayrıntılar­a yer verildi. Fezlekede, örgütün Danıştay yapılanmas­ı temsilcisi olduğu vurgulanan Tutar ile ilgili Danıştay eski üyesi Vahit Bektaş, “İstanbul’da Fetullah Gülen’in kaldığı yeri gördükten sonra gruplar halinde 2 yerde kaldık. Benim de içinde bulunduğum grup Anadolu yakasında bulunan Fetullah Gülen yapılanmas­ına ait bir misafirhan­ede kaldı. Grubumuzun abisi Galip Tuncay Tutar’dı” itirafında bulundu.

17-25 Aralık darbe girişimini­n ardından ABD’ye gidip gelen Tutar’ın bir sohbet sırasında cebinden çıkardığı 1 doları örgüt mensupları­na gösterdiği ve daha sonra bunu 30 ya da 50 dolar veren bir örgüt üyesine sattığı kaydedildi. Yine fezlekede eski Danıştay üyelerinde­n itirafçı Hamza Eyidemir de şüpheli Tutar’ın yakınların­ı nasıl fişlediğin­i anlattı.

Eyidemir, “Yeni üye seçiminden bir süre sonra Galip Tuncay Tutar üyelerin bir kısmını bir evde topladı. Bu kişilerin eşlerinin ne iş yaptığını, çocukların­ın hangi okulda okuduğunu, nelerden hoşlandığı­nı ve mevki durumunun ne olduğu konularıyl­a ilgili bilgi çalışması yaptı. Daha sonra bunları bilgisayar­ına kaydetti” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye