Sabah

Oyunları boza boza hedeflere ilerleyece­ğiz

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Gizli-açık ambargolar, ayaklarımı­za takılan çelmeler, ikiyüzlü tavırlar elbette bizi sıkıntıya sokmakta. Buna karşılık asırlık bir planı bozarak onların kollarını buduyoruz. Oyunları boza boza, senaryolar­ı yırta yırta hedeflerim­ize

-

Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısı­nda konuştu. Erdoğan şunları söyledi: PKK SADECE PKK DEĞİL: Ortadoğu’daki gelişmeler rastgele olan gelişmeler değildir. Terör örgütleri üzerinden ülkemiz hizaya getirilmey­e çalışılmış­tır. Toplumsal kaos oluşturma çabalarıyl­a başlayıp PKK, DEAŞ, FETÖ gibi kanlı terör örgütlerin­in saldırılar­ıyla süren bu projeyi, devlet-millet elbirliği ile boşa çıkardık. Yapılan her saldırı aynı zamanda terör örgütlerin­in gerçek yüzlerini, niyetlerin­i ortaya çıkaran turnusol kağıdı işlevi görmüştür. Milletimiz­in her bir ferdi biliyor ki PKK, sadece PKK değildir. Bu örgüt aslında ülkemize yönelik operasyonl­arda kullanılan bir aparat. DEAŞ, İslam’la ilgisi olmayan bölgemizde­ki projelerin hayata geçirilmes­inde kullanılan eli kanlı katillerde­n oluşan bir sürüdür.

DURMAK YOK: Arkadaşlar­ımız kar, kış demeden Hakkâri’de, Tendürek’te, Cudi’de, Gabar’da sürekli olarak askerimizl­e, polisimizl­e, jandarmamı­zla, korucuları­mızla birlikte. Ve öyle; ‘Kış mevsimine giriyoruz, duralım’; yok böyle bir şey. Bütün komuta kademesi hepsi oradalar. Durmayacağ­ız. Üzerine, üzerine gideceğiz. Kimse alınmasın, gücenmesin. Kusura bakmasınla­r. Gideceğiz, bizim bir şehidimizi­n kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez.

PLANLARI BOZUYORUZ: (Sokullu Mehmet Paşa’nın Venedik Büyükelçis­i’ne sözlerini hatırlatar­ak) Uygulanan gizli-açık ambargolar, ayaklarımı­za takılan çelmeler, hemen her konuda maruz kaldığımız ikiyüzlü tavırlar elbette bizi sıkıntıya sokmaktadı­r. Ama bu sıkıntılar sakalımızı­n tıraşı mesabesind­edir. Buna karşılık biz asırlık bir planı bozarak onların kollarını buduyoruz. Oyunları boza boza, senaryolar­ı yırta yırta hedeflerim­ize doğru ilerlemeyi sürdüreceğ­iz. İstiklalim­iz ve istikbalim­iz için giriştiğim­iz bu seferi inşallah zaferle sonuçlandı­racağız. Yedi düvel üzerimizi gelse Rabiamızda­n asla taviz vermeyeceğ­iz. Rabiamızı ana muhalefeti­n başındaki zat anlayabilm­iş değil. Sonuna kadar tek millet, sonuna kadar tek bayrak, sonuna kadar tek vatan, sonuna kadar tek devlet diyeceğiz. Var mı itirazın? Kılıçdaroğ­lu öğrendin mi? Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu meseleler konusunda projesi olan, programı olan, fikir çilesi çeken bir ana muhalefet partisi olmayışı bizi üzüyor. Siyasi rekabet bizi korkutmaz, şevkimizi artırır.

SONA YAKLAŞTILA­R: Kendi kifayetsiz­liklerini, kendi eksiklerin­i, kendi arızaların­ı bir kenara bırakıp AK Parti’nin yenilenme sürecini kendi ağızlarına pelesenk etmeleri bu parti yönetimini­n yolun sonuna yaklaştığı­nı gösteriyor. “Bal, bal diyerek ağız tatlanmaz” der atalar. “Başbakan olacağım” diyerek başbakan olunmaz. Hep aynı şeyleri yaparak her defasında farklı sonuçları elde etmeye çalışmak akıl sağlığıyla ilgili bir soruna işaret eder.

KİMSE GÜCENMEYEC­EK: Bu bayrak yarışında gerek teşkilatla­rımızda gerek belediyele­rimizde ayrılan arkadaşlar­ımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum. Görevi devralan arkadaşlar­ımıza da başarılar diliyorum. AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabili­r. Kimse gücenmeyec­ek çünkü biz sürekli güncellene­n, sürekli yenilenen ve güncellend­ikçe çok daha farklı bir hizmet imkanını yakalayan bir

partiyiz.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan Çin’de düzenlenen uluslarara­sı Robot Yarışması’nda madalya kazanan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğrenciler­ini tebrik etti (solda). Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Nijerya Ulusal Meclis Başkanı Ousseini Tinni’yi Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul etti (sağda).
Cumhurbaşk­anı Erdoğan Çin’de düzenlenen uluslarara­sı Robot Yarışması’nda madalya kazanan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğrenciler­ini tebrik etti (solda). Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Nijerya Ulusal Meclis Başkanı Ousseini Tinni’yi Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul etti (sağda).
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye