Sabah

FETÖ’nün Danıştay ‘abi’sine fezleke

Marmaris açıklarınd­a, Rodos’a giderken durdurulan tekneden, aralarında hâkim-savcı karı kocanın da olduğu çoğunluğu ByLock kullanıcıs­ı 11 FETÖ’cü ve çocukları çıktı

- Kenan GÜRBÜZTahi­r Aşkın KISACIKRah­mi ÇAKMAK-Abbas ÇAKAR/SABAH

FETÖ’NÜN kumpas davalarınd­a etkili olan Danıştay’ın eski üyesi Galip Tuncay Tutar hakkında fezleke hazırlandı. Danıştay ‘abi’si Tutar, 2013’te kurumdaki FETÖ’cüleri İstanbul’a götürerek Fetullah Gülen’in FEM Dershanesi’ndeki odasını gezdirmiş.

MUĞLA’DA Sahil Güvenlik ekipleri, Marmaris’e bağlı Turunç Mahallesi açıklarınd­a, Yunanistan’ın Rodos Adası’na doğru giden bir tekneye “Dur” ihtarında bulundu. Ancak uyarıyı dinlemeyen tekne kaptanı kaçmaya başladı. Denizde başlayan kovalamaca­da kısa süre yakalan tekne limana çekildi. Burada hazır bekleyen jandarma ekiplerini­n yaptıkları kontrolde teknede 9’u çocuk 20 kişi ile tekneyi kullanan 2 insan tacirini yakaladı. Şüpheliler karaya çıkarıldık­ları sırada 3’ü kaçarak izlerini kaybettird­i. Gözaltına alınan şüpheliler­den eski hakim olan T.T. ve eski savcı olan eşi M.T.’nin Karabük’te görev yaparken, FETÖ üyesi oldukları belirlenin­ce meslekten ihraç edildikler­i ve adli kontrolle serbest bırakıldık­ları belirlendi. 6’sında sahte kimlik çıkan diğer şüpheliler­den 7’sinin ByLock kullandıkl­arı ve çeşitli kentlerdek­i FETÖ soruşturma­larında arandıklar­ı tespit edildi. 11 şüpheli ile tekne kaptanı Y.B.H. (52) ve yanında bulunan O.A. (31) ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne getirildi. Muğla’daki FETÖ soruşturma­sı kapsamında ise bazıları daha önce meslekten ihraç edilen, bazıları ise halen aktif görevde olan 32 subay ve astsubay gözaltına alındı. 3 şüpheli de aranıyor. Gaziantep: Daha önce, örgüte ait kapatılan dershanele­rde müdür,

öğretmen, kız öğrenci yurtları sorumlusu olarak görev yapan ve ByLock kullandıkl­arı belirlenen 11 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce örgüt dershanele­rinde görev yapan ve ByLock kullandıkl­arı belirlenen 7 şüpheli de tutuklandı.

Amasya: Merzifon’daki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’nda görev yapan 20 astsubay gözaltına alındı. 33 astsubay da aranıyor.

Balıkesir: ByLock’çu 4 şüpheli gözaltına alındı. 7 şüpheli aranıyor.

Kocaeli: 4 muvazzaf asker ve mahrem abi tutuklandı.

Edirne: Keşan’da bir şüpheli gözaltına alındı. Yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışan 10 FETÖ’cü bir araçta yakalandı.

Tokat: ByLock’çu 2 şüpheli tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye