Sabah

Ucuz ete hücum

Vatandaş ESK’nın A101 ve BİM’de başlattığı ucuz ete hücum edince kısa sürede raflar boşaldı. Bu marketlere yakın kasaplar müşteri çekmek için fiyatların­ı 3-4 lira indirdi

-

HÜKÜMETİN ucuz et politikası vatandaşın yüzünü güldürdü. Satış yapılan iki market zincirinde et kısa sürede tükeniyor. Kasaplar “Bize de verilsin, biz de satalım” derken, Bakan Fakıbaba diğer marketlere seslendi: “İndirim bekliyoruz.”

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) geçen hafta cuma günü Türkiye’nin 81 ilinde mağazası olan A101 ve BİM’de başlattığı ucuz et satışı vatandaşla­rdan büyük ilgi gördü. Talep kısa sürede beklenenin iki katına ulaşınca raflar boş kaldı. Vatandaş, marketlerd­e boşalan rafların et ve tavuk ürünleriyl­e doldurulma­sına tepki gösterdi. Tepkiler üzerine bakanlıkta­n arzın artırılaca­ğı açıklaması geldi. Açıklamada, “Ucuz ette satışlar iyi gidiyor. Yoğun talep var. Gerekirse 6 bin ton olan arzı 10 bin tona çıkarabili­riz” denildi.

KASAPLAR DA SATIŞ İSTİYOR

ESK şu anda iki market zincirine marketlere bir kilo kıymayı 29, 1 kilo kuşbaşını ise 31 TL’ye veriyor. A101 ve BİM ise aldığı eti yarım kiloluk paketler arasında reyona koyuyor. Dolayısıyl­a ucuz et daha ulaşılabil­ir hale geliyor.

Vatandaş ucuz et için marketin yolunu tutunca, kasaplar da müşteriyi kaçırmamak için fiyatlarda 3-4 lira arasında indirime gitti. İpar Et yetkililer­i kıymada fiyatı 44 TL’den 41 liraya indirdikle­rini söyledi. Kârlarında­n feragat ettiklerin­i ifade eden yetkililer, bunun sürdürüleb­ilir olmadığını ucuz et ateşi sönene kadar yeniden fiyatları eski seviyesine çıkaracakl­arını söyledi.

Türkiye Kasaplar Federasyon­u Başkanı Fazlı Yalçındağ ise kasabın her zaman halka ucuz et satmak istediğini ancak bunu kaliteyi ve tüketicini­n damak tadını bozmadan yapmayı tercih ettiklerin­i söyledi.

Yalçındağ, “Kurban Bayramı’ndan bu yana et fiyatında artış yok. Bakanlığa piyasayla ilgili bir rapor sunacağız. Biz de daha uygun fiyatlı et satmak istiyoruz. Satış zincirine mutlaka kasaplar da eklenmeli. Reyon kirası da elektrik parası da istemiyoru­z. Bakanlıkla görüşmede ortak bir noktada buluşacağı­mızı düşünüyoru­z” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ucuz et etiketleri­nin bulunduğu reyonda et olmaması dikkat çekti. Bir yandan da indirim diğer marketlere de yansımaya başladı. Migros “Uzman Kasap” etiketli ürünlerini 13 Kasım’a kadar söz konusu fiyattan satacağını duyurdu.
Ucuz et etiketleri­nin bulunduğu reyonda et olmaması dikkat çekti. Bir yandan da indirim diğer marketlere de yansımaya başladı. Migros “Uzman Kasap” etiketli ürünlerini 13 Kasım’a kadar söz konusu fiyattan satacağını duyurdu.
 ??  ?? A-101’de pet su şişelerini­n bulunduğu buzdolabı miktarı artacak ucuz etlerin depolanmas­ı için hazır tutuluyor.
A-101’de pet su şişelerini­n bulunduğu buzdolabı miktarı artacak ucuz etlerin depolanmas­ı için hazır tutuluyor.
 ??  ?? Pınar ÇELİK NACAR EKONOMİ
Pınar ÇELİK NACAR EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye