Sabah

Her daireye bir otopark ]orunlu olacak

Yeni yönetmelik­te her daireye bir otoparkın zorunlu olacağını söyleyen Bakan Özhaseki, şehir içindeki askeri alanların hepsinin yeşil alan olarak kalacağını müjdeledi

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehir merkezleri­nde kalmış askeri alanlarla ilgili kesin bir talimatı olduğunu belirterek bu alanların hepsinin yeşil alan olarak kalacağını açıkladı. Yeni Otopark Yönetmeliğ­i’yle ilgili de bilgi veren Bakan Özhaseki, her daireye bir otopark yeri göstermeyi zorunlu kılacaklar­ını kaydetti. Halihazırd­aki uygulamada her 3 daire için bir otopark yeri gösterilme­si gerekiyor. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Bakan Özhaseki şunları söyledi:

ZORUNLU KILINACAK: Yeni Otopark Yönetmeliğ­i’yle her daireye bir otopark yeri göstermeyi zorunlu kılacağız. Mevcut uygulamada her 3 daire için bir otopark yeri gösterilme­si gerekiyor. Çalışmalar son aşamaya geldi. Yönetmeliğ­i 10-15 gün içerisinde yayımlanma­sı için başbakanlı­ğa göndereceğ­iz. 12 daire yapıyorsan­ız 12 otopark yeri olacak. Yoksa yapamazsın­ız. Eskiden ‘otopark yeri sıkıntılı efendim çok yok, biz bunun parasını verelim, belediyede bir fonda biriksin sonra da oradan otopark yapılır’ gibi bir düşünceyle paraya çevirme vardı. Hayır, bu yok, çünkü bunun kötüye kullanıldı­ğını gördük.

ASKERİ ARAZİLER YEŞİL ALAN OLACAK: Şehir içerisinde kalan askeri alanlar, bundan 50-60 yıl kadar önce bazen daha eski, şehirlerin çeperlerin­de yer alan askeriyeni­n kullanacağ­ı yerlerdi. Şehirler öyle büyümüş ki askeri alanları içine almış ve yutmuş. Buraların dışarıya taşınması çok doğru bir fikir. Sayın Cumhurbaşk­anımızın talimatı var, hepsi yeşil alan olacak. O konuda kimsede ters bir düşünce yok.

REZERV ALAN FORMÜLÜ: Deprem için bazı yerlerde rezerv alan bulamazsak, askeri alanlar da kullanılab­ilir. ‘Niye yeşil dediniz de buna hazırlık yapıyorsun­uz’ denmesin diye de bunu söylemeye çalışıyoru­m. Mesela İstanbul’da 12 bin 600 hektarlık, Ankara’da 18 bin 800 hektarlık alanlar var.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye