Sabah

BİZ REFORMİST BİR PARTİYİZ. KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİ ADIMLARI YİNE BİZ ATACAĞIZ

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, “Yenileşme ve değişim “toplantıla­rı çerçevesin­de dün Ankara, Aksaray, Batman, Bilecik, Burdur, Edirne, Erzurum, Karabük, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Tokat ve Kilis milletveki­llerinden oluşan 52 kişilik ilk grup ile dün AK Parti Genel Merkezi’nde buluştu. Milletveki­llerine AK Parti’nin vizyonu ve gelecek stratejile­rini anlatan Erdoğan’ın mesajları şöyle:

Biz reformist partiyiz. Cesaretli adımları biz attık. Kimsenin cesaret edemediği alanlarda yenilikçi adımları yine biz atacağız. Ama milli, manevi değerlerde­n uzaklaşmay­acağız. Kendimizi gelişmeler­e göre güncelleye­ceğiz.

Yapılanlar­ı anlatmakta­n çekinmeyin, “Klişeye düşüyoruz” diye düşünmeyin. Yaptıkları­mız önemli sermayemiz, anlatmaya devam edin. Sloganist yaklaşımda­n vazgeçin.

Görevden aldığımız arkadaşlar­ımızı dışarıda tutmayacağ­ız. Onları da çalışmalar­ımıza katacağız. Gençlerden en çok oyu yine bizim partimiz alıyor.

FETÖ ile mücadelede acırsak acınacak hale geliriz. Bazı arkadaşlar­ımız FETÖ konusunda gaflet içerisinde­ler, utanmasala­r savunacakl­ar var.

Faiz lobisi yine devrede. Şu ara oyun planlıyor. Cam filmi konusunda bir yanlış anlama olmuştu. Arkadaşlar­ımız düzeltiyor.

TEOG konusunda çıkışı niye yaptım? Çünkü üniversite­deki dershane tezgahı burada da tezgahlanı­yordu. Vatandaş mağdur ediliyordu. Vatandaşın parasını heba etmeyelim. 1-2 milyarlık rant dönüyor. Sorular müfredatta­n çıkmıyor, dershanede öğrenilend­en çıkıyordu. Yeni sistemde dershanele­re ihtiyaç azalacak. Daha eşit bir sisteme doğru gideceğiz. Bazı proje okulların 8 yıl (ortaokulda­n itibaren başlayacak) olacağını da belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, proje okulların sayısının artırılaca­ğını da kaydetti.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, haftalık olağan görüşme kapsamında da dün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ve Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı ayrı ayrı kabul etti.

=EH\GH <A/dIN/

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye