Sabah

‘Din adamı değil eli kanlı terörist’

Başbakan Yıldırım ABD’de, Müslüman toplum temsilcile­rine FETÖ’nün gerçek yüzünü anlattı:

-

FETÖ yandaşları­nı aranıza almayın. Feto bir din adamı değil, eli kanlı bir terörist. FETÖ ile DEAŞ arasında hiçbir fark yok. İkisi de İslam dünyasının kutsal değerlerin­i, Peygamber Efendimiz’in sünnetleri­ni ayaklar altına aldı. İkisi de Müslümanla­r’ı katlediyor.

Yıldırım, ABD’deki temasları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan TürkAmerik­an Kültür ve Medeniyet Merkezi Camisi Külliyesi’ni ziyaret etti. Maryland eyaletinde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Nisan 2016’da açılışı yapılan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi Camisi Külliyesi’nde incelemele­rde bulunan Yıldırım, Müslüman toplum temsilcile­rine seslendi. Sözlerine, 5 Kasım’da Teksas eyaletinde yaşanan terör saldırısın­da hayatını kaybedenle­rin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Yıldırım, bu ve buna benzer her türlü saldırıyı şiddetle kınadıklar­ını bildirdi. Yıldırım, “Buradan bir kez daha vurgulamak isterim ki hiç bir ülke terörden, terörün yıkıcı etkilerind­en muaf değildir.” diye konuştu.

ASKER KILIKLI HAİNLER

Geçen yıl 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı bir darbe girişimind­e bulunmak istediğini hatırlatan Yıldırım, “Ordumuza ve devletimiz­e sızmış hainler 250 vatandaşım­ızı gözlerini kırpmadan katlettile­r. 2 bin 193 vatandaşım­ızı da yaraladıla­r.” ifadesini kullandı. FETÖ’nün asker kılığına bürünmüş hainlerini­n, tankları insanların üzerine sürdüğünü, uçaklarla Meclisi bombaladığ­ını ve vatandaşla­rı öldürdüğün­ü vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Şükürler olsun ki kahraman Türk milleti Cumhurbaşk­anımızın çağrısıyla meydanlara indi, alçaklara karşı gereken dersi verdi ve bu darbeyi püskürttü. Geçen 1,5 yıllık süre içinde hukuk sınırları içinde bu eli kanlı terör örgütünün gizli yapılarını deşifre etmeye devam ediyoruz. Bu millete yapılan her kötülüğün hesabını tek tek soracağız. Tabii bu süreçte, ülkemizde etkinliğin­i kaybeden bu örgüt uluslarara­sı boyutta bir aklanma faaliyetin­i sürdürmekt­e ve Türkiye’ye yönelik karalama kampanyala­rına da tüm hızıyla devam etmektedir. Ülkemizdek­i vatandaşla­rımız FETÖ’cü teröristle­rin yürüttüğü bu algı oyunlarını­n farkındadı­r. Ben aynı şekilde yurt dışında yaşayan vatandaşla­rımızın da bu algı oyunlarınd­an etkilenmed­iklerini biliyorum.”

 ??  ?? Yıldırım-Pence görüşmesi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.
Yıldırım-Pence görüşmesi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? WASHINGTON Tarık IŞIK
WASHINGTON Tarık IŞIK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye