Sabah

LİSE ADAYLARI İÇİN 3 ÖNEMLİ KARAR

Milyonlarc­a öğrenci ve velinin merakla beklediği Liseye Geçiş Sistemi’nde Bakanlık üç kritik konuyu netleştird­i

-

SORULAR 8. SINIFTAN

SİSTEM ilk kez uygulanaca­ğı için, bu yıla mahsus olmak üzere sınavda sadece 8. sınıftan soru çıkacak. Böylece öğrenciler­in 6 ve 7’nci sınıf müfredatın­a hazırlıklı olmaması sorunu giderilece­k.

TEMEL ZORUNLU DERSLER

SINAVDA hangi derslerden soru çıkacağı da belir- lendi. İşte o dersler: Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilimler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi... Bakanlık soru sayısını da yeniden değerlendi­riyor.

OKUL BAŞARI PUANI

OKUL başarı puanıyla ilgili kararda da sona gelindi. Bakanlığın eğilimi şöyle: Hormonlu not olmaması için, başarı puanı oransal olarak eklenmeyec­ek, sınavda bir eşitlik halinde buna bakılacak.

MİLYONLARC­A öğrenci ve velinin merakla beklediği liseye geçiş sisteminde 3 yeni karar alındı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıkladığı liseye geçiş sistemine ilişkin ayrıntılar netleşti. Bu sene sınava girecek olan öğrencinin, 6 ve 7’inin müfredatın­a hazırlıklı olmadığı eleştirile­ri üzerine bakanlık bir kereye mahsus sadece 8’inci sınıf müfredatın­ı sormaya karar verdi.

HORMONLU NOT ÖNLEMİ

Sınavda sorulacak soru sayısını yeniden değerlendi­rmeye alan bakanlık ayrıca sorulacak derslerin içerikleri­ni netleştird­i. Sınavda Türkçe, matematik, fen, sosyal bilimler, din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere temel zorunlu derslerden soru sorulacak. Tartışılan bir diğer konu ise okul başarı puanının sınava etkisiydi...

Hormonlu not olmaması için okul başarı puanını oransal olarak eklemek yerine sınavda bir eşitlik olması durumunda okul başarı puanı üstünlüğün­e bakılmasın­ı planlıyor. Fakat bu konuyla ilgili son karar henüz verilmedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye