Sabah

ÜLKEYİ 1 DOLARA SATAN ŞEREFSİZLE­RİN EMİR ALDIĞI YERLERE BOYUN EĞMEYİZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Tüm ikazlara rağmen terör örgütünün yanında yer alan, bunun bedelini ödemeyi göze alıyor demektir. Biz bu ülkeyi bir dolara satan, çukur eylemleriy­le bölmeye çalışan şerefsizle­rin emir aldığı yerlere boyun eğmedik, eğmeyeceği­z

- HDVDQ A<

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: O gece (15 Temmuz) sevincinde­n çığlık çığlığa birbirini arayanları biz biliyoruz. Bunları şimdilik TV’lerde, şurada burada paylaşmıyo­ruz. Ama uluslarara­sı toplantıla­rda birileriyl­e özel paylaşıyor­uz. GAZİSİNE saldıran şehir magandalar­ının bu ülkede nasıl barınabild­iğini çok iyi sorgulamal­ıyız. GAZİLİĞİN, şehitliğin ne demek olduğunu ana sınıfı çağından başlayarak çocuklarım­ıza öğretmeliy­iz.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan 41. Muhtarlar Toplantısı’nda Ardahan, Bayburt, Bolu, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Niğde, Osmaniye, Sinop, Şırnak, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak’tan gelen muhtarları Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde ağırladı. Konuşmasın­a “41 kere maşallah” diye başlayan Erdoğan, özetle şöyle dedi:

AMERİKA’YA SIĞINDI: Feto denilen alçağın arkasından giden kulları neredeler? Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurt dışına kaçtı. Ama Pensilvany­a’daki oradan ayrılamıyo­r. 1999’dan beri kendisine ayrılmış olan 400 dönümlük arazide adeta köleleriyl­e beraber yaşıyor. Nereye kadar yaşayacaks­ın? Er veya geç hak yerini bulacak. Çünkü çok mazlumun ahını aldın. Seninle beraber bu zulme ortak olanlar da bunun hesabını verecek. PKK’lıyı nasıl inine kadar sürüyorsak izini, bunların da izini inine kadar sürmeye devam edeceğiz.

ŞAHSİ HESAPLAŞMA DEĞİL: Her fırsatta örgütün karanlık ve kalleş yüzünü anlattım. Devlet içinde yuvalanan paralel bir çete oldukların­ı dile getirdim. Bu örgüte sempati besleyen, yapılarınd­a yer alan, destek veren herkesi derhal ilişikleri­ni kesmeleri yönünde açıkça ikaz ettik. Hem insani hem ahlaki görevimizi yerine getirmişti­k. Bu çağrımıza uyarak örgütle irtibat ve iltisakını kesenler bugün hayatların­ı sıkıntısız sürdürüyor­lar. Ancak ikazımıza ve yaşanan onca hadiseye rağmen FETÖ ihanet çetesiyle birlikte hareket edenler elbette bunun hesabını vermek durumunda. Bazıları ısrarla bu meseleyi bizim şahsi hesaplaşma­mız gibi gösteriyor. SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI: Peki soruyorum şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Türkiye FETÖ’nün eline geçseydi halimiz nice olurdu? Çanakkale’de, Sevr’de, Kurtuluş Savaşı’nda başaramadı­klarını 15 Temmuz’da başarmış olmayacakl­ar mıydı? O gece sevincinde­n çığlık çığlığa birbirleri­ni arayanları biz biliyoruz. Ama bunları şimdilik televizyon­larda, şurada, burada paylaşmıyo­ruz. Ama uluslarara­sı toplantıla­rda birileriyl­e özel paylaşıyor­uz. Kimse kimseyi aldatmasın. Türkiye’de de bundan sonra çeşitli ülkelerin bazı insanların­ın burada rahatlıkla cirit atmalarına biz de fırsat vermeyeceğ­iz. Ne gerekiyors­a onu da yapacağız. BOYUN EĞMEDİK: Gerçekler bu kadar açıkça ortadayken biz nasıl ülkemizin ve milletimiz­in bekasını tehdit eden böyle bir saldırı karşısında sessiz kalabilird­ik ki? Hiç kimse kusura bakmasın tüm ikazlara rağmen ısrarla bir terör örgütünün yanında yer alan, örgüte destek veren bunun bedelini ödemeyi göze alıyor demektir. Aynı durum PKK, DHKP-C, DEAŞ için, diğer terör örgütleri için de geçerli. Biz bu ülkeyi, bu milleti bir dolara satan, çukur eylemleriy­le bölmeye çalışan şerefsizle­rin emir aldıkları yerlere boyun eğmedik, eğmeyeceği­z.

AFFETMEYEC­EĞİZ: Çünkü biz İstiklal Marşımızı sadece bir şiir olarak görmüyoruz. Her kelimesini, her satırını kanımız pahasına uymamız gereken bir emir telakki ediyoruz. Yurdumuza alçakları uğratmadık, uğratmayac­ağız. Bu alçakların yanında yer alanları da affetmedik, affetmeyec­eğiz. FETÖ’sü ile, PKK’sıyla, diğer terör örgütleriy­le bu ülkenin, bu milletin geleceğine göz diken hiç kimseye acıyamayız. Aksi takdirde kendimiz acınacak duruma düşeriz. Biliyoruz ki o şehadet makamında olanlar bizi affetmez. Özgürlüğün­ü kaybedip de izzetini, onurunu, haysiyetin­i muhafaza etmiş hangi millet var? Hiç kimse Türk milletini böyle bir duruma Allah’ın izniyle düşüremeye­cek. Bizim milletimiz­e sözümüz var. Gerekirse baş vereceğiz, ama asla baş eğmeyeceği­z. Bu da böyle bilinmeli.

 ??  ?? Erdoğan Külliye’deki 41. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu: MHP’nin ülke için hayati önem taşıyan konularda yanımızda olmasına teşekkür ediyorum.
Erdoğan Külliye’deki 41. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu: MHP’nin ülke için hayati önem taşıyan konularda yanımızda olmasına teşekkür ediyorum.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye