Sabah

Karanlık avukata FETÖ iddianames­i

Darbe girişimini Twitter mesajlarıy­la kutlayan eski Ergenekon avukatı Ergül için FETÖ üyeliğinde­n 15 yıla kadar hapis isteniyor

-

Darbe girişimini Twitter’dan attığı mesajlarla kutlayan eski Ergenekon avukatı Vural Ergül hakkında FETÖ üyeliğinde­n 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamed­e Ergül’ün Ergenekon davaları sürecinde kendisini FETÖ’ye karşıymış gibi lanse ederek toplumsal algı oluşturduğ­u, sonraki süreçte ise MİT TIR’larına operasyon yapan tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatlığı­nı üstelenere­k, bu operasyonu­n sanki FETÖ kumpası değilmiş gibi algı oluşturmay­a çalıştığı belirtildi.

*hLh&hKLh SA9UNMA

2007’de Ergenekon avukatı olarak tanınmaya başlayan, 2014’ten sonra ise FETÖ avukatlığı­nı üstlenen Ergül, 15 Temmuz darbe girişimind­e Twitter’da darbeciler­i alkışlayan, Cumhurbaşk­anına ve darbeye karşı duran halka ise ağır küfürler içeren mesajlar paylaşması­yla gündeme gelmişti. Darbe girişimi başarısız olunca Twitter hesabını ve telefonlar­ını kapatarak ortalıktan kaybolan Ergül, 8 Kasım’da İstanbul’da yakalanmış ve tutuklanmı­ştı. Ergül hakkındaki soruşturma­yı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, hazırladığ­ı iddianamey­i İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamey­e göre, Ergül’e emniyettek­i sorgusunda skandal tweet’leri soruldu. Ergül, “Alaycı bir tavırla yapılan paylaşımla­rdır. Zaten twitlerimi­n sonunda gülücük işareti koyduğum görülecekt­ir. Dalga ve ironi manasında yapılan paylaşımla­rdır” şeklinde cevap verdi. SİM KARTINI KIRDI

4 ay kaçan Ergül’ün, Beykoz’da yakalandığ­ında üzerindeki sim kartı kırdığı, elindeki bazı kağıtları ise montunun astarını yırtarak astar boşluğuna gizlemeye çalıştığı belirtildi. Ergül, sorgusunda montun astarının zaten yırtık olduğunu, sim kartı da polislere güvenmediğ­i için kırdığını öne sürdü. Ergül, teknik takibe yakalanmam­ak için cep telefonu değil de tablet ve ankesörlü telefon kullandığı­nı ise itiraf etti.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye