Sabah

DRAM ÜSTÜNE DRAM

9 ay önce 0 kiloyken kaza geçiren 0esut Duva, kortizon tedavisi sonucu

-

Edirne’de fil hastalığın­a yakalanan ve kapıdan çıkarılama­yınca pencere sökülerek çıkarılabi­len 49 yaşındaki Mesut Duva’nın hayatı dram çıktı. SABAH’a konuşan Duva, 9 ay önce 80 kilo iken, geçirdiği kaza sonrası uygulanan kortizon tedavisi nedeniyle bu durumu geldiğini belirterek, “Tek isteğim tedavi olarak yeniden yürüyebilm­ek. Bana yardım edin” diye feryat etti.

Edirne’de yaşayan Mesut Duva, günübirlik ya da kısa süreli turlar düzenleyer­ek geçimini sağlıyordu. 9 ay önce de kaplıca turu düzenlemiş­ti. İçinde bulunduğu araç, Bolu’da kaza yaptı. Yaralılar hastaneler­e kaldırıldı. İlk tedavisi yapılan Mesut Duva, daha sonra Çorlu’daki bir hastaneye sevk edildi. Ancak tedavisi için kortizonlu ilaçlar kullanılın­ca, hızla kilo almaya başladı. Kaza yaptığında 80 kilo olan Duva, 6 ay sonra taburcu edildiğind­e 180 kiloya ulaşmıştı.

KA3I'AN dIKARILAMA'I

Ayakları da şiştiği için yürüyemez hale gelen Duva, evde de kilo almaya devam etti. Hastalığı nedeniyle eşi ve çocukların­ın da terk ettiği Duva’ya ablası bakmaya başladı. Geçen pazar rahatsızla­nınca, ablası ambulans çağırdı.

Eve gelen ekipler ise 200 kiloya ulaşan Duva’yı kapıdan çıkaramadı. Bunun üzerine AFAD ekiplerind­en yardım istendi. Evin penceresin­i söken AFAD ekipleri, bir brandaya yatırdıkla­rı Duva’yı güçlükle çıkarabild­i. Ambulansla Trakya Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Metin Duva, burada tedavi altına alındı.

Hastane odasında SABAH’a konuşan Duva, “Kortizon tedavisi uygulandığ­ından haberim yoktu. Vücudumda şişmeler olunca doktorlar söyledi. Vücudum gün geçtikçe ağırlaştı ve fil hastalığı başladı. Beni yarın buradan çıkartacak­lar ve tekrar evime gönderilec­eğim. Ölmek istemiyoru­m. Ayaklarımı­n kesilmesin­i de istemiyoru­m. Tek isteğim yeniden yürüyebilm­ek. Başta Edirne Valisi Günay Özdemir olmak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve hastanenin başhekimin­den yardım istiyorum” dedi.

 ??  ?? pencereden
pencereden

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye