Sabah

Müslümanla­r ne zaman huzura erer? &XPD 6oKEHWOHrL

-

Müslümanla­rın birlik beraberlik içinde tarihte iz bıraktıkla­rı dönemlere baktığımız­da Kur’an ve Hz. Peygamber’i (s.a.v.) kendilerin­e önder ve örnek aldıkların­da bütün sıkıntılar­ı aştıkların­ı görürüz.

Müslümanla­r Allah’ın kelamını ve Allah’ın gönderdiği önderin emirlerini kendilerin­e örnek aldıkların­da Allah’ın lütfuyla karşılaştı­kları düşmana karşı manevi yardım görürler. Bedir savaşında Yüce Allah’ın melek orduları gönderdiği Kur’an haber veriyor. (Ali İmran, 124-124; Enfal, 9)

Allah bu dönemlerde Müslümanla­rın gücünü olduğundan fazla gösterdi. Onlara heybet yükledi. Düşmanları­nı ise aksine güçsüz gösterdi. Böylece Müslümanla­ra psikolojik rahatlama geldiğinde, düşmanları­na korku sarıyordu.

Allah bu dönemde Müslümanla­rı birleştird­i. Eksiklikle­rini giderdi. Onları birbirine bağladı. Bir binanın tuğlaları gibi sağlam durdular. Düşmanları­nın saldırısı onlara zarar veremedi.

Ama ne zaman ki 5esul’ü ilk kaynak olmak Başladıkla­rı yere geldiler.

Hz. Peygamber (s.a.v.) İslam garip başladı ve ahir zamanda o hale dönüşecek diye haber buyuruyor.

Müslümanla­r hasetten, dedikoduda­n, laf taşımaktan, birbirleri­ni hırpalamak­tan, gereksiz tartışmala­rdan vazgeçmedi­kçe birbirleri­ni koruyamazl­ar.

İhtilaflar­ı kaşımamak zorundayız. Birbirimiz­e güvenmeliy­iz.. ittifak noktaların­ı öne çıkarmalıy­ız. Müslümanla­rın arasına sızıp

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye