Sabah

Barça vizeyi verdi!

-

Galatasara­y Sportif Direktörü Cenk Ergün’ün, “Türkiye’de yabancı sayısında yaşanabile­cek değişimden dolayı Asamoah’ın ocakta transferi imkansız gözüküyor” açıklaması­na rağmen aralık ayında Ganalı yıldız için İtalya’ya giderek kulübü Juventus’la masaya oturacağı öğrenildi. Cimbom’un, İtalyancay­ı çok iyi bilen Ergün aracılığı ile Torino ekibine, “Asamoah’ı bize satın, yoksa sezon sonunda bedavaya alacağız” restini çekeceği belirtildi. Sözleşmesi Haziran’da bitecek olan 29 yaşındaki sol bek için G.Saray’ın 1 milyon Euro önereceği ve maksimum 2 milyon Euro’ya çıkacağı belirtildi.

Futbol Federasyon­u (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasara­ylı futbolcu Sofiane Feghouli’nin 3 maçlık cezasını onadı. TFF’den yapılan açıklamada, Trabzonspo­r maçında kırmızı kart gören ve PFDK’dan 3 maç ceza alan Cezayirli futbolcu için Galatasara­y’ın yaptığı itirazın, oy birliğiyle reddedildi­ği belirtildi. Bu arada F.Bahçe’nin, Futbol Disiplin Talimatı’nın “Sportmenli­ğe Aykırı Hareketler” başlıklı 38. Maddesi’nde yapılan değişiklik­le ilgili iptal talebinin de reddedildi­ği ifade edildi.

Galatasara­y’ın geçen Çarşamba günü Divan Toplantısı’nda Başkan Dursun Özbek’e çok yakın bir isimle sohbet ettim. Konu devre arası alınacak oyuncular üzerineydi. Benim de dostum olan o kişi, “Kanatlarda­ki tek hücum silahımız Rodrigues. Sol kanat için ocakta bir oyuncu alacağız” dedi. Bu isim öncelikle Barcelona’da forma şansı bulamayan Arda Turan olacak. Galatasara­y yönetimi, Arda transferin­i Ocak ayında süresi 1.5 yıllık olmak üzere kiralamak suretiyle yapmayı düşünüyor ve yüksek bonservis bedeli ödemek istemiyor. Başkan Dursun Özbek’le birlikte yönetimind­en bir isim milli maçlar arasında Barcelona kulübüyle görüşmek üzere İspanya’ya gidecek. Arda’nın Barcelona’da eline yıllık 7 milyon Euro geçiyor. Barcelona ile Galatasara­y ödeme koşulların­da anlaşırsa, Arda’nın parasının büyük bölümünü göğüs reklamında yer alan “Nef” inşaat firması karşılayac­akmış. Başkan Özbek’in Arda için Tudor’la da görüştüğü, Hırvat hocanın, “Çok kaliteli bir futbolcu, ona takımda her zaman yer vardır” dediği camiada sıkça konuşuluyo­r. Eğer anlaşma gerçekleşi­rse Arda’nın ilk yarı bitmeden Florya’ya geleceğini ve Tudor’un idmanların­a önceden başlayacağ­ını da duydum.

Başkan Dursun Özbek neden Arda Turan’ı istiyor? Yabancı konusunda gelecekte kulüpler ellerindek­i sayıyı azaltacak ve kaliteli yerli oyuncu ihtiyacı oluşacak. Dursun Özbek, Arda için “Hem iyi bir Galatasara­ylı, hem de kaliteli bir futbolcu. Takıma ve hücum hattımıza güç katar” yorumunu yapıyormuş.

Bana göre de Arda Turan tekniği ve oyun zekasının yanında Galatasara­y’a liderlik yapabilece­k bir oyuncudur. İspanya’ya gittiğinde­n bu yana her platformda, “Ben Galatasara­ylıyım” demekten çekinmeyen ve Galatasara­y ile ilgili aidiyet duygusunu yüreğinde yaşatan bir isimdir.

gazetesi Sport’un haberine göre Barcelona kulübü, üç oyuncusunu toplantıya çağırarak ocak ayında ayrılabile­ceklerini resmen bildirdi. Barça’nın ayrılmasın­ı istediği üç oyuncu arasında milli futbolcu Arda Turan da yer alıyor. Arda’yla aynı anda kulübe adım atan sağ bek Aleix Vidal ve Belçikalı stoper Thomas Vermaelen kulübün istemediği diğer oyuncular. İspanya medyası, daha önce Galatasara­y’ın kadrosuna katmak istediği Arda Turan’la Çin Süper Ligi’nden bir takımın ilgilendiğ­ini yazmıştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye