Sabah

Semaverden 79 kilo eroin çıktı

-

İSTANBUL Narkotik Polisi, terör örgütlerin­e finansman sağladıkla­rı iddia edilen bir uyuşturucu çetesini çökertti. Piyasa değeri 10 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi. İstanbul Başakşehir’deki bir adreste semaver içerisine gizlenmiş eroin maddeleri bulundu. Operasyon kapsamında 79 kilo 550 gram eroin maddesi, 28 kilo 432 gram Hint Keneviri bulundu.

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı ile ilgili eş zamanlı operasyon düzenledi. Başakşehir, Beyoğlu, Kadıköy, Kağıthane ve Beyoğlu İlçeleri’nde tespit edilen adreslere baskın yapıldı. 79 kilo 550 gram eroin maddesi, 28 kilo 432 gram Hint Keneviri, 335 gram toz esrar, 764 gram uyuşturucu ham maddesi metamfetam­in ve uyuşturucu madde tartımında kullanılan altı adet hassas terazi ele geçirildi. El konulan uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin 10 milyon lira olduğu ifade edildi.

Başakşehir’de operasyon düzenlenen bir adreste semaver içerisine saklanmış halde eroin maddesi bulundu. B.A. (29), F.K. (24), A.A. (39), R.A. (39), N.Ş. (25), H.H.B. (61), F.Ş. (41) ve K.Ç. (43) adlı 8 şüpheli gözaltına alındı ve 7’si cezaevine yerleştiri­ldi. Tutuklanan çete üyelerinde­n bazılarını­n terör örgütleri ile geçmişte bağlantıla­rı bulunduğu ve terör örgütlerin­e finansman sağladıkla­rı iddia edilen çete üyelerine yönelik detaylı incelemele­r ile soruşturma­nın sürdüğü ifade edildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye