Sabah

Kayyumdaki şirketlerd­e ciro patladı YÜZDE 30

- A AR

diye konuştu.

1.019 şirketin 320 kayyumla yönetildiğ­ini söyleyen Gülal, “Bir kayyum birçok şirkete birden bakıyor. Kamuoyunda kayyumları­n yüksek maaşlar aldığı yönünde yanlış bir algı var. 43 ilde, 1.019 şirketi yönetiyoru­z. Kayyumlar, görevlendi­rildikleri her bir şirketten maaş almıyor. Aldıkları maaşlar 3 bin ila 12 bin lira arasında” dedi.

“Bu şirketlerd­e irtifa kaybı istemiyoru­z. Dolayısıyl­a ticari teamüllere uygun olarak, basiretli bir tacir gibi buraları yönetiyoru­z” diyen Gülal, şöyle konuştu: “Bu firmalar TMSF yönetimind­e olmasaydı şu anda ticari faaliyetle­ri bitebilird­i. Yani bir şirket çöplüğü haline gelebilird­i. Örneğin, devraldığı­mızda, Gaziantep’teki Naksan Grubu’na ait plastik ambalaj fabrikası çalışmıyor­du. Royal Halı fabrikasın­da da üretim neredeyse durmuştu. Şirketleri­n içi boşaltılmı­ştı. Bunları üretime başlattık. Şu anda her iki fabrikada toplam 2 bin 300 kişi çalışıyor.”

Gülal, “Naksan’ın önceden gelen 5 milyar TL’lik borcu olmasına rağmen, TMSF döneminde fabrikalar­ı çalışmaya başladı” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye