Sabah

İ

- Met CAN

stanbul Yeni Havalimanı (İYH), iklim değişikliğ­i konusunda dünyanın en önemli etkinliği olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliğ­i Taraflar Konferansı’nın 23’üncüsüne (COP23) katıldı. Dünya standartla­rında sürdürüleb­ilirlik ve çevre politikala­rı uygulayan İYH, hizmete girdikten sonra uygulayaca­ğı yenilikçi ve çevreci teknolojil­erle yılda 19 bin hanenin elektrik ve 5 bin 500 hanenin su tüketimine denk tasarruf yapacak. İstanbul’un Çatalca ilçesinin tüketimine denk gelen bu miktar aynı zamanda dünyada da ilk olma özelliği taşıyor.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, “İYH, dünyanın sıfırdan yapılan tek çatı altındaki en büyük havalimanı. İlk günden, havalimanı­mızın

Havalimanı­nın terminal binası, Amerikan Isıtma Soğutma ve İklimlendi­rme Mühendisle­ri Derneği standartla­rına göre yüzde 20 enerji verimliliğ­i ve yüzde 40’a kadar su tasarrufu sağlıyor. Kalyoncu, “Yeşil Bina Sertifikas­ı LEED Gümüş seviyesine uygun olarak tasarlanan İYH’de, yer alacak tüm ticari işletmeler ‘yeşil kuruluş’ sertifikas­ına sahip olacak” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye