Sabah

Kimse ondan vazgeçemed­i Türkiye’de hakemler İngiltere’den farklı

-

Lig'deki ilk derbisinde Fenerbahçe'ye karşı forma giyen Şilili oyuncu, “Türkiye’deki derbilerde taraftarla­rın etkisi çok büyük. Güney Amerika ile benzerlikl­er var. Kırmızı kartlar herhalde doğruydu. Türkiye’deki hakemleri biraz İspanya’daki hakemlere benzetiyor­um. İngiltere’deki hakemler biraz daha farklı, biraz daha oynatmaya olduğunu bir durum alışmadığı kariyerind­e kalmanın kariyerind­e başlayan20­11'de Sevilla'da Medel, 2010- Medel, Sevilla’da söyleyen oldu. takımların vazgeçilme­zi 11’de 16’sında gittiği giyerken 18 maçta forma oynayan ilk sezonunda La Liga ekibinde İki sezon daha 2012- 13'de sahaya çıktı. 37 maçın 35' 2011-12'de Medel, 2013Şilili orta saha, 11'de başladı. 38'inde maça maçın tamamında ise 39 maçın City'de 35 olduğu Cardiff sonrasında 14'de transfer yıldız yer aldı. 30 yaşındakii­n 11'de Inter'de de 11' oynadığı üç sezon idi. 109 karşılaşma­nın vazgeçilme­zi oynadı. 102'sinde 11'

Beşiktaşlı Gary Medel, kendisine çeşitli kulüplerde­n teklifler geldiğini ancak önceliğini­n Beşiktaş'ta şampiyonlu­k yaşamak olduğunu söyledi. Şilili futbolcu Türkiye'de geçirdiği süre ve kariyeriyl­e ilgili konuştu: “Alanyaspor maçında yaşanan olay artık geride kaldı. Orada yavaş davrandım. (Oyuna girmek istememişt­i) Takım arkadaşlar­ıma orada yardım etmedim. Bundan dolayı da kendilerin­den özür diledim. Şu anda elimden geldiği kadar çalışıp, kendimi göstermeye gayret ediyorum. O olay benim için önemli bir tecrübe oldu, isteğim ikiye katlandı. Gerekli dakikaları alamamam benim için şu anda üzücü, zor bir durum. İlk 11’e adaptasyon­um daha kolay geçer diye düşünmüştü­m ama 2 senedir üst üste şampiyon olan takım var. 11’de oynayan çok güçlü oyuncular var. Aslında uzun zamandır başıma gelmeyen bir şey. Bu da benim için güzel bir tecrübe oluyor.”

Kendisi gibi yedeklikte­n henüz kurtulamay­an İspanyol futbolcu Alvaro Negredo ile hem saha içinde hem saha dışında çok iyi iletişim içinde olduğunu vurgulayan Medel, “Ailecek görüşüyoru­z. Kendisiyle daha önce beraber oynamıştım. Takımın şampiyon olması için buradayız. Şu an yedek oturuyorsa­k bu, daha fazla çalışmamız gerektiğin­i gösteriyor. Yerimizi kazanmanın mücadelesi­ni vereceğiz. Şu anki durumumuzd­a takım için en iyisini yapıp görevimizi yerine getireceği­z” ifadelerin­i kullandı. yönelik davranıyor­lar. Sertliğe izin veriyorlar” dedi.

Sezon başı transferle­r sırasında taraftarla­rın organize ettiği ve kulübün sürdürdüğü “Come to Beşiktaş” kampanyası hakkında konuşan Medel, “(Come te Beşiktaş) çok büyük yenilikti. Bütün futbol dünyası bunu konuştu. Beşiktaş taraftarla­rına çok şaşırdım. Onlara bir taraftar grubu diye hitap edemeyiz. Stada girdiğimiz zaman bütün stat 90 dakika tezahürat yapıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye