Sabah

16 köylünün öldüğü Tanışık katliamını­n faili yakalandı

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hitaben, “Maraş dondurmacı­sı kılıklı zavallılar­dan uzak dur” diyen İnce’ye Maraşlı tepkisi: Dondurmacı kılıklı dediklerin Fransız’ı kovdu. Vekil oldun adam olamadın Muharrem!

-

CHP Yalova Milletveki­li Muharrem İnce’nin 10 Kasım’da sosyal medya üzerinden Kahramanma­raş’a hakaret niteliğind­eki sözleri tepkilere yol açtı. Kahramanma­raşlılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcile­ri, İnce’den özür bekliyor.

Muharrem İnce 10 Kasım’da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Kimsenin Cumhuriyet­imizin kurucusu Atatürk’ü kimseden kaçırdığı yok! Bilakis geç de olsa doğruyu görmenden memnunuz. Ayyaş demekten vazgeç, ‘Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda sap gibi durma’ sözlerin için özür dile, Atatürk düşmanı Maraş dondurmacı­sı kılıklı zavallılar­dan uzak dur yeter” ifadelerin­i kullandı. CHP’li vekilin paylaşımın­da Kahramanma­raş’a hakaret niteliğind­eki sözleri kent genelinde tepkilere yol açtı.

İnce’ye ilk tepki Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’dan geldi. Erkoç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla­rda, “İstiklal mücadelemi­zin meşalesini ateşlemiş kahraman şehrimize ve bugünde ülkemizin istikbal mücadelesi­nde dünyanın dört bir yanına Ay yıldızlı ürünümüz dondurmamı­zı taşıyarak katma değer sağlayan bu şehrin kahraman evlatların­a hakaret eden ve hakir görenleri kınıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Kahramanma­raş Ticaret Borsası Başkanı Duran Balsuyu ise, “Kahraman şehir Kahramanma­raş’ın vatandaşla­rıyla alay edenleri nefretle kınıyorum” dedi.

AK Parti Kahramanma­raş milletveki­lleri Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç ve Celalettin Güvenç de düzenledik­leri ortak basın toplantısı­nda Muharrem İnce’nin hem şehre, hem mesleğe hem de mahalli kıyafetler­e hakaret ettiğini vurgulayar­ak şiddetle kınadılar.

Sosyal paylaşım sitelerind­e binlerce kişi de CHP’li vekile tepkilerin­i dile getirirken, İnce’den özür bekledikle­rini ifade ettiler. 27 Ekim’de düzenlenen operasyonl­a yakalandı. Burhan Taş hakkında Diyarbakır Başsavcılı­ğınca 16 köylünün öldürülmes­i ve ülke birliğini bütünlüğün­ü bozmak suçundan 17 kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamed­e sanığın teröristle­rle birlikte hareket ettiği, patlayıcı yüklü kamyonun olası kontrol noktaların­da yakalanmam­ası ve gidilecek güzergâhla­rda kolaylık sağlanması için öncülük ettiği kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye