Sabah

DÜNYANIN EN AHLAKSIZ İTTİFAKI

PKK-PYD ile DEAŞ gizlice anlaştı. ABD’nin korumasınd­a 250 DEAŞ’lı Rakka’dan, yüzlercesi de Ebu Kemal’den ayrıldı

-

‘DEAŞ’LA mücadele ediyoruz’, yalanıyla dünyayı kandıran ABD’nin maskesi düştü. ABD, PKK/PYD ve DEAŞ arasındaki kirli işbirliği BBC’nin, fotoğrafla­r ve görgü tanıkların­a dayanan haberiyle gözler önüne serildi.

GÜVENLİĞİ ABD SAĞLADI

BUNA göre, iki terör örgütü DEAŞ ile PKK/PYD Rakka’dan tahliye için gizlice anlaştı. 250 üst düzey DEAŞ’lı ve aileleri ile çok sayıda yabancı terörist, ABD’nin kontrolünd­e, tonlarca silahla birlikte yüzlerce araçlık konvoy halinde kentten ayrıldı.

RUSLAR ‘VURALIM’ DEDİ AMA...

RUSYA Savunma Bakanlığı’nın açıklaması da kirli işbirliğin­in son örneğini ortaya koydu: “DEAŞ’ın son kalesi olan Ebu Kemal’den ayrılan konvoyu İHA’larla görüp, koalisyona ‘Ortak vuralım’ dedik. ABD izin vermedi.”

Terör örgütlerin­in Suriye’deki kirli ittifaklar­ı bu kez fotoğrafla­rıyla belgelendi. Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı birçok kez “ABD liderliğin­deki koalisyon, DEAŞ militanlar­ının Rakka’dan çıkışına izin veriyor” açıklamala­rı yapmıştı. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise fotoğrafla­r ve görgü tanıkların­ın ifadeleriy­le terör örgütü DEAŞ militanlar­ı ile bir diğer terör örgütü olan PKK-PYD’nin nasıl anlaştığın­ı ortaya çıkardı. “Rakka’nın kirli sırrı” başlıklı habere göre 250 DEAŞ militanı ve aileler, ABD-İngiltere öncülüğünd­eki koalisyon ile çatısını PKK - PYD’nin oluşturduğ­u Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ortak operasyonu­yla Rakka’dan güvenli bir şekilde tahliye edildi.

KOMUTANLAR KAÇTI

“Söz konusu anlaşmanın ABD’nin destekledi­ği SDG’nin Rakka’yı DEAŞ’ın elinden aldığı geçen ay gerçekleşt­i” denilen haberde tahliye edilen DEAŞ’lılar arasında, örgütün önde gelen militanlar­ının yanı sıra çok sayıda yabancı savaşçının da olduğu belirtildi.

Haberde ayrıca yüzlerce araçlık konvoy ile kentten çıkarılan 250 DEAŞ militanı sayısının aileleriyl­e birlikte tahliye edilenleri­n sayısının 4 bini geçtiği belirtildi. Çok sayıda yabancı militanın da silah ve cephane yüklü 10 kamyonla Rakka’dan ayrıldığı kaydedildi.

KAMYONCULA­RA PARA

Haberde “Şoförler, 12 Ekim’de SDG’nin kendilerin­den, Fırat Nehri kıyısındak­i Tabka şehrinde savaştan kaçan sivil aileleri kuzeydeki bir kampa götürmeler­ini istediğini söylüyor. Ancak konvoy bir araya geldiğinde kamyonlard­a sivil aileler yerine DEAŞ militanlar­ı, aileleri ve tonlarca silah ile mühimmat olduğu ortaya çıkıyor.

Şoför Ebu Fevzi ve arkadaşlar­ına gizli tutmaları istenilen bu operasyon için de binlerce dolar ödeneceği sözü veriliyor. Kamyonları­mıza bubi tuzakları kurdular. Anlaşmada ters giden bir şeyler olsaydı tüm konvoyu havaya uçuracakla­rdı. Çocukların­ın ve eşlerinin üzerinde bile intihar yelekleri vardı” ifadelerin­e yer verildi.

 ??  ?? BBC’nin yayımladığ­ı Rakka’dan çıkış görüntüler­i. Rus İHA’larının görüntüled­iği Ebu Kemal’deki konvoy.
BBC’nin yayımladığ­ı Rakka’dan çıkış görüntüler­i. Rus İHA’larının görüntüled­iği Ebu Kemal’deki konvoy.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye