Sabah

Karayılan’ın yardımcısı ÖLDÜRÜLDÜ

Kırmızı listeyle aranan terörist Hülya Eroğlu, Şırnak’ta öldürüldü

- Özgür CEBE - Erkam ÇOBAN/SABAH

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın 4 milyon TL ödüllü kırmızı listesiyle aranan PKK’lı Eroğlu’nun, SiirtŞırna­k bölgesinde­ki hava operasyonu­nda öldürüldüğ­ü belirlendi. Kadın terörist, Murat Karayılan’ın yardımcılı­ğını yapıyordu. Dünkü operasyonl­arda da 22 PKK’lı öldürüldü.

ŞIRNAK ile Siirt’in Pervari ilçeleri arasındaki Bestler-Dereler bölgesinde süren hava destekli operasyond­a 31 terörist öldürüldü. Teröristle­rden birinin, sözde Botan sahası adı verdikleri ve Siirt-Şırnak kırsalını içine alan bölgenin sorumlusu Delal Amed kod adlı Hülya Eroğlu (43) olduğu belirlendi.

Sözde KCK yürütme konseyi üyesi ve örgütün silahlı kanadı HPG’nin merkez karar komitesi ve komuta konseyi üyesi olan Eroğlu, İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan teröristle­r listesinde­ki 4 milyon liralık kırmızı kategoride yer alıyordu. Eroğlu’nun, Siirt-Şırnak kırsalında son 1 yıl içinde alınan ağır darbeler sonucu çözülmeyi önlemek için, kendi isteğiyle Şırnak kırsalına gönderildi­ği belirlendi.

Örgütün silahlı kadın yapılanmas­ın YJA-Star’ın tepesindek­i isim olan Eroğlu, Fehman Hüseyin ve Nureddin Halef El Muhammed’le birlikte 400 kişilik “ölümsüzler taburu” adı verilen canlı bomba yapılanmas­ının da başındaydı.

2016’da Ankara’da Merasim Sokak’ta 29 kişinin öldüğü askeri araca saldırı ve Kızılay’da 37 kişinin öldüğü canlı bomba saldırılar­ının talimatını veren Eroğlu, 43 eylemde 215 güvenlik görevlisin­in şehit edilmesind­en dolayı “kırmızı bülten” ile aranıyordu. Örgütün kara kutusu olarak bilinen ve Abdullah Öcalan’ın bir dönem yakın korumalığı­nı yapan Eroğlu bazı ülkelerin gizli servisleri­yle örgüt adına görüşüyord­u.

 ??  ?? Hülya Eroğlu HPG’nin 13 kişilik sözde askeri konseyinde yer alıyordu.
Hülya Eroğlu HPG’nin 13 kişilik sözde askeri konseyinde yer alıyordu.
 ??  ?? Terör örgütü PKK’nın liderlerin­den Murat Karayılan’ın yardımcılı­ğını yapan Hülya Eroğlu, HDP’li Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Demirtaş’ın Kandil’i ziyaretler­inde de Cemil Bayık, Sabri Ok, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Fehman...
Terör örgütü PKK’nın liderlerin­den Murat Karayılan’ın yardımcılı­ğını yapan Hülya Eroğlu, HDP’li Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Demirtaş’ın Kandil’i ziyaretler­inde de Cemil Bayık, Sabri Ok, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Fehman...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye