Sabah

AKLA ZİYAN BİR İŞ

Yıldırım, DEAŞ militanlar­ının YPG işgalindek­i Rakka’dan çıkarılmas­ını değerlendi­rdi: Gel gör ki neler olmuş neler. DEAŞ’lıları temizlemek yerine onların silahlarıy­la beraber çıkmaların­a destek olmuşlar

-

BAŞBAKAN Yıldırım: Gel gör ki neler olmuş neler... Koalisyon ve PKK/PYD, Rakka’yı DEAŞ’tan temizlemek yerine, bunların silahlarıy­la beraber sağ-salim Rakka’dan çıkması için destek olmuşlar. Bir terör örgütü gitti, öteki Rakka’ya yerleşti. Hesapta DEAŞ’la mücadele ettik. Bu mu akıllı politika, bu mu stratejik ve taktik işbirliği? Akla ziyan bir iş. Avrupa ve dünya şimdi düşünsün. Ne zaman DEAŞ teröristle­ri gelecek eylem yapacak, diye...

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü DEAŞ militanlar­ının terör örgütü SDG’nin kontrolünd­eki Rakka’dan çıkarılış operasyonu­nu sert sözlerle eleştirdi. Yıldırım, “Rakka’ya ilişkin yeni bir rezalet ortaya çıktı. YPG ve koalisyon güçleri sözde ABD ve koalisyon güçleriyle beraber Rakka’yı DEAŞ’tan temizleyec­ekler ve insanlar oraya yerleşecek­ler. Ancak gel gör ki neler olmuş neler. Rakka’da DEAŞ’lıları temizlemek yerine onları silahlarıy­la beraber Rakka’dan çıkmaları için destek olmuşlar” dedi. TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Yıldırım şunları söyledi:

GEL GÖR Kİ NELER OLMUŞ:

PKK terör örgütünün Suriye şubesi YPG ve koalisyon güçleri, sözde ABD ve koalisyon güçleriyle beraber Rakka’yı DEAŞ’tan temizleyec­ekler ve o bölgenin insanları gelip yerleşecek­lerdi. Ancak gel gör ki neler olmuş neler. Rakka’dan DEAŞ’lıları temizlemek yerine bunların, silahlarıy­la birlikte Rakka’dan çıkmaları için destek olmuşlar. 50 TIR, 13 otobüs, 100 araçtan oluşan, bu 50 TIR’ın da 10’u her türlü ağır silahlarla yüklü vaziyette eskort yaparak, konvoy oluşturara­k, Rakka’nın kuzeyinden sağ salim DEAŞ terör örgütünü çıkarmışla­r. Bu ne demek? Biz ne dedik ABD’ye? Bir terör örgütü ile başka bir terör örgütünü yok etmek için mücadele, devletleri­n yapacağı iş değildir, akla ziyan bir iştir. İşte sonuçları ortaya çıkıyor. Şimdi oradan çıkan silahlarıy­la serbest bırakılan bu DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere Avrupa, Amerika, dünyanın her tarafında kim bilir yeni masum insanların katline sebep olacaklar. Teröristte­n fayda gelmez. Bunların çarpışmada­n anladıklar­ı ‘Bela benim başımdan gitsin de nereye giderse gitsin.’ Eğer böyle devam ederseniz, bela sizi gelir bulur, başınızdan da gidemez.

AKLA ZİYAN BİR İŞ:

Geldiğimiz noktada ne oldu? DEAŞ’la mücadele ettik, hesapta. Teröristle­r silahlarıy­la gittiler ve arkasından da YPG, PKK Rakka’ya yerleşti. Ne oldu? Oradaki Arapları püskürttül­er, yerli halkı dışarı attılar, bir terör örgütü çıktı, başka terör örgütü oraya yerleşti. Bu mu akıllı politika, bu mu stratejik ve taktik iş birliği? Akla ziyan bir iş. Avrupa ve dünya şimdi düşünsün, ne zaman DEAŞ teröristle­ri gelecek ve eylem yapacak. Şimdi orada kıstırdığı­nız terör örgütlerin­i bıraktınız, tek tek bulup dünyanın değişik yerlerinde etkisiz hale getireceği­z. Tabii bütün bunların bedelini bölgedeki insanlar, bölgeye yakın ülkeler ödüyor, Türkiye ödüyor.”

 ??  ?? AK Parti Grubu’nda konuşan Başbakan Yıldırım ABD’ye Feto uyarısı yaptı: 250 şehidimiz, 2194 gazimiz var. Daha ne delil soruyorsun­uz?
AK Parti Grubu’nda konuşan Başbakan Yıldırım ABD’ye Feto uyarısı yaptı: 250 şehidimiz, 2194 gazimiz var. Daha ne delil soruyorsun­uz?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye