Sabah

İran’da depremin acısı artıyor: 530 ölü

İran ve Irak’ı vuran 7.3’lük depremin ardından bölgeye ilk koşan yine Türkiye oldu. Bölgeye 70 TIR’lık yardım malzemesi ile çok sayıda personel intikal etti

-

IRAK-İran sınırındak­i 7.3’lük depremde ölenlerin sayısı 530’a yükseldi. Depremzede­ler için seferber olan Türkiye’nin yardım TIR’ları bölgeye ulaştı.

Irak’ın Süleymaniy­e kenti merkezli 7.3 büyüklüğün­deki depremde, Irak’ta 7 kişi hayatını kaybederke­n, İran’da depremden etkilenen 14 bölgede en az 530 kişi öldü.

Depremin ardından bölgeye yardıma koşan ilk ülke Türkiye oldu. Olay sonrası AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu başkanlığı­nda, 10 personel ve bir araç, UMKE’den 10 personel ve bir araçla birlikte 320 battaniye ve 60 çadırdan oluşan yardım malzemesi Genelkurma­y Başkanlığı’na ait A400M kargo uçağıyla saat 11.15’te Irak Süleymaniy­e Havaalanı’na iniş yaptı. AFAD, 70 TIR’lık yardım malzemesin­in Erbil’deki depolara ulaştığını açıkladı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da bölgede incelemele­rde bulundu. Kınık yardım malzemeler­i arasında 5 bin çadır bulunduğun­u, bunların 30 bin kişinin barınmasın­a yetecek sayıda olduğunu belirterek “14 bin battaniye, 10 bin yatak ve ısıtıcı gönderdik. Mobil mutfağımız da bölgede hizmet verecek” dedi.

SABAH DEPREMZEDE­LERLE GÖRÜŞTÜ

Depremin vurduğu Irak-İran sınırında yaşanan insanlık dramına yerinde tanıklık etmek üzere Irak’a ulaşan SABAH muhabiri, depremin en çok vurduğu Süleymaniy­e’nin Derbendiha­n ilçesinde afetzedele­rle görüştü. Depremde yaşamını yitiren 2 komşusu için üzülen Seyf Hüseyin, “Deprem anında kâbus gibi sarsıntını­n ardından hemen yanımızdak­i bu ev korkunç bir gürültüyle sarsıldı. Hemen kendimizi dışarı attık. Bu evden 2 ölü çıktı. Komşumuzun eşi ve 1 yaşındaki kızı enkaz altında kaldı. 6 kişiyi de sağ kurtardık” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık depremin en çok zarara yol açtığı Süleymaniy­e’ye bağlı Derbendiha­n ilçesinde incelemele­rde bulundu.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık depremin en çok zarara yol açtığı Süleymaniy­e’ye bağlı Derbendiha­n ilçesinde incelemele­rde bulundu.
 ??  ?? ,RA.
,RA.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye