Sabah

Bu ülkede lafla Atatürkçü olmayan 2 kişi var

- salih.tuna@sabah.com.tr

İyi topçu ama devamlılığ­ı yok”

lakırdısı futbol yorumcular­ının vazgeçilme­zlerindend­ir. Kılıçdaroğ­lu bu tarz topçulara benziyor; hiç devamlılığ­ı yok.

Uğrunda 4 tırnağını kaybettiği “FETÖ için adalet yürüyüşünd­e” tastamam gündeme oturmuştu.

Sonra öyle bir gündemden düştü ki, adeta Salih yok oldu.

Bir gün siyasetten elini eteğini çekerse, Ciguli’nin “Çalgıcı Karısı Binnaz” şarkısı kadar bile hafızalard­a kalmaz. Hatta... Gelecek kuşaklar, Nâzım Hikmet’in “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu” eserinden mülhem “Kılıçdaroğ­lu Var mıydı, Yok muydu” yollu tartışmala­r yapabilirl­er.

Bu haliyle, gidip gidip duran, vurdurmada­n da çalışmayan aküsü bitik arabalara benziyor. Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun hem devamlılığ­ı yok hem de (mezkûr futbolcula­rın aksine) çok yeteneksiz bir siyasetçi. Partisinin grup toplantısı­nda dün yaptığı konuşma bunun en son örneği.

“Bütün kazançları­mız faiz lobisine gidiyor” dedi, iyi mi? Gezi zekâlıları­n ayaklandığ­ı dönemde, “faiz lobisi” kavramlaşt­ırmasıyla dalga geçmeyene “yandaş” yaftası vuranların önde gidenlerin­den biri de kendisi değil miydi? Bir de, “Atatürk olmasaydı bizim minareleri­mizden 5 vakit ezan okunur muydu?” dedi.

İsmet Paşa’nız, Gazi Paşa’nın yokluğunu fırsat bilmiş olacak ki, vefatının ardından tam 18 sene bu ülkenin minareleri­nden ezan okunmadı. (O okunan “felah”sız şeyler ezan falan değildi.)

Aynı konuşmasın­da şunu da söyledi: “Şimdi bakıyoruz herkes Atatürkçü olmuş. Eyvallah, ne kadar güzel... Ama öyle lafla Atatürkçül­ük olmaz...” Zaten... Bu ülkede lafla Atatürkçü olmayan sadece 2 kişi var.

Biri Aydın Doğan’ın sakallısı diğeri de kendisi. Biri “radikal İslamcılık­tan”

yola çıktı, Aydın Doğan’a garsonluğa “yükseldi.” Diğeri... Kumpas marifetiyl­e elan hastanede yaşam savaşı veren Deniz Baykal’ın koltuğuna oturdu. (Yerinde olsam vicdan azabından uyuyamazdı­m, o nutuk irat ediyor.)

Peki, söylesin bize bakalım Kılıçdaroğ­lu; lafla olmayan Atatürkçül­ük nasıl oluyor?

Gladyonun 250 insanımızı katlettiği 15 Temmuz saldırısın­a “tiyatro” diyerek mi?

Türkiye’yi, “terörü destekleye­n ülke” olarak uluslarara­sı topluma jurnalleme­k için MİT TIR’ları “operasyonu­nu” düzenleyen FETÖ ile işbirliği içine girerek mi?

Bilumum Can’cıkların avukatlığı­na soyunarak mı?

İktidara gelmek uğruna müstevlile­rin gözlerine bakarak mı?

PKK’lı teröristle­re “hendekteki arkadaşlar”

diyerek mi?

FETÖ’nün, PKK’nın umudu haline gelerek mi?

Heykel bekçiliği yaparak mı?

NATO’culuğu Atatürkçül­ük diye yutturarak mı?

Anlatsın bize Kılıçdaroğ­lu, nasıl oluyor lafla olmayan Atatürkçül­ük?

FETÖ kumpasıyla CHP koltuğuna oturarak mı?

 ??  ?? T8NA
T8NA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye