Sabah

Putin’le iki saatten sonra

-

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı, Devlet Yazlık Sarayı’nda ağırladı. İki lider, planlanan çalışma yemeğini iptal ederek heyetleri ve formalitel­eri geçip, baş başa 2 saat 10 dakika görüştüler. Görüşmenin geçtiği pozitif hava, liderlerin yüz ifadelerin­den ve beden dillerinde­n dahi anlaşılıyo­rdu. Suriye’de önümüzdeki günlerde gerçekleşe­cek gelişmeler­e bu olumlu hava ne kadar yansıyacak, göreceğiz.

Ardından gece saat 1’i geçerken, Cumhurbaşk­anlığı TUR uçağı Kuveyt’e indi. Emir El-Sabah, Cumhurbaşk­anı ve beraberind­eki heyeti sarayı El-Beyan’da karşıladı ve gece orada kalındı. Yapılacak görüşme ve anlaşmalar­dan sonra Cumhurbaşk­anı’nın rotası Katar’a dönecek.

Hazirandan beri tüm komşuların­ı da içeren bir ablukayla karşı karşıya olan Katar’a, Birleşik Arap Emirlikler­i ve Suudi Arabistan merkezli baskı politikası sürüyor. En son Katar, tüm bankacılık sistemini Hazine Bakanı Mnuchin’i davet ederek ABD’ye açmak zorunda bırakıldı. Katar, sessiz ve derinden ABD’yi yanında tutacak adımlar atmayı gözeterek ablukayı yarmaya çalışıyor. Ancak Katar Emiri dün Şûra’ya yaptığı konuşmasın­da, “Onlara boyun eğmeyeceği­z, onlarsız daha da iyi olabiliriz. Katar, erdemli olanı savunmayı sürdürecek­tir” mealinde mesajlar verdi. Bu arada Suud-İsrail yakınlaşma­sı da tam gaz. Suudi Arabistan müftüsü, İsrail’le savaşmanın caiz olmadığı ve Hamas’ın terör örgütü olduğu yönünde fetva verdi. Bunun üzerine İsrailli Bakan Kara, Suudi müftüyü tebrik ederek Tel Aviv’e davet etti.

Anlayacağı­nız Cumhurbaşk­anı’nın gezisi, baş döndürücü hızda gerçekleşe­n bir Körfez gündeminin ortasına denk geliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye