Sabah

73 gözaltı 52 tutuklama

Çürüttü

-

ByLock’çu 17 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında bir öğretmen, bir tıp fakültesi öğrenci, örgüt kurumların­da görevliler ve özel sektör çalışanlar­ının da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında emekli ve muvazzaf askerler ile doktorları­n da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Nevşehir’in Ürgüp ilçe sorumlusu saklandığı evin çatısında sahte kimlikle yakalandı. mülteciler­in arasına karışarak Yunanistan’a kaçma çalışırken yakalanan FETÖ’nün Aydın imamı Abdulbekir Kalkan tutuklandı.

Antalya: 3 ayrı operasyond­a gözaltına alınan 2’si ByLock kullanıcıs­ı hemşire, 24 şüpheli tutuklandı.

Amasya: FETÖ’cü 12 muvazzaf astsubay tutuklandı. Kocaeli: 10 rütbeli asker tutuklandı. Giresun: ByLock kullandıkl­arı belirlenen 4 şüpheli tutuklandı.

Çankırı: Bir örgüt ablası tutuklandı. FETÖ soruşturma­sında 3 yıl önce tutuklanan eski emniyet amiri Gafur Ataç ile 3 polise, İstanbul Adalet Sarayı’nın nezarethan­esinde gözaltında tutuldukla­rı sırada görevli polisleri intikamla tehdit ettikleri iddiasıyla 9’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şikâyetçi nezarethan­e polisi, “Bizi 365 gün sonra siz buraya gireceksin­iz” diye tehdit ettiler. Biri müdürümüzü­n parmağını büktü” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye