Sabah

TÜRSAB’a iki dönem kuralı getirecek

- %HWO ALAKENT

TÜRSAB seçimine sayılı günler kala başkan adayları arasında yarış kızışıyor. Firuz Bağlıkaya, 20 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Başaran Ulusoy’a karşı “Bize Değişim Gerek” sloganıyla seçim kampanyası­nı yürütüyor. Bağlıkaya diğer aday Hasan Erdem ile de seçimde birlikte hareket etme kararı aldı.

Turizm sektörünün zor günlerden geçtiğini ve TÜRSAB’ın bu süreçte sektör adına hiçbir çalışma yürütmediğ­ini iddia eden Bağlıkaya, “Üyelerimiz­de değişim için büyük bir istek var. Sıkıntılar­ımıza çare olmayan bu yönetimden herkes sıkıldı. Üyelerimiz, sektörümüz­de hiçbir sorun yokmuş gibi sorumsuzca davranan ve hükümetimi­ze sorunlarım­ızı anlatmakta­n korkan bir yönetimi artık istemiyor” dedi.

Genç ve dinamik bir TÜRSAB için gençlerin önünü açmanın gerektiğin­i belirten Bağlıkaya, başkanlığı kazanmalar­ı halinde iki dönem kuralını getirecekl­erini açıkladı.

*ÜNDE ACENTE AdILIYOR

Sektörde sürekli yeni acenteleri­n açıldığını ancak pastanın aynı kaldığını belirten Bağlıkaya, “Günde ortalama iki seyahat acentesi kuruluyor. Geçen seçimden bugüne bin 200 yeni acente kurulmuş. Mesleğimiz çok zor günler geçiriyor. Pasta büyümüyor, rekabet dengeleri bozuluyor. TÜRSAB’ın görevi, üyelerinin hak ve menfaatini korumak ve onların iş hacmini genişletme­k iken her geçen gün yeni rakip çıkarıyor. TÜRSAB belge pazarlayan bir kuruluş haline geldi” diye konuştu.

Acenta açılmasını teşvik eden ve kolaylaştı­ran bir anlayışı kabul etmedikler­ini belirten Bağlıkaya, “İsteyen taksi plakası alabiliyor mu? Ya da şans oyunları bayisi açabiliyor mu? Biz gerekli yasal düzenlemel­eri yaparak, mesleğe girişte bir takım bariyerler koyacağız. Yeni acente açacaklard­a bir takım nitelikler arayacağız” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye